Bananen Karamel Cheesecake

Door Hilde

 

Als bloginsider ben ik wederom een uitdaging aangegaan om een lekkere taart te bedenken. Vorige keer maakte ik de Nestlé Chocolat Tart, deze keer mocht ik via Zoetrecepten aan de slag om een lekkere cheesecake te maken met Philadelphia. Nadat ik mijn pakketje had ontvangen kon ik aan de slag. Ik heb me voor deze taart laten inspireren door de Banoffee Pie, een machtige taart met banaan, slagroom en karamel. Door deze smaken te combineren met de frisse romigheid van Philadelphia, krijg je een heerlijke no bake cheesecake.

In de vulling van de cheesecake gebruik ik dulce de leche, een zoete karamelpasta die je zelf kan maken van gecondenseerde melk. Hoe je dat doet, kun je hier op de site lezen. Voor de decoratie van de taart gebruik ik nougatine, een krokante mix van gekarameliseerde suiker en gebrande hazelnoten. Nougatine kan je prima in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om dat ook zelf te maken. Ook daarvoor kan je de instructies hier op de site terugvinden.

Als onderdeel van de opdracht moest je de taart laten proeven, ik heb de taart voorgeschoteld als dessert toen wat vrienden kwamen eten. De reacties waren zeer positief, het is een heerlijk zoete en romige taart geworden, die samen met een kopje koffie de perfecte afsluiting vormde voor het diner.

 

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren digestives
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 4 bananen
  • Klontje boter
  • 500 gram Philadelphia
  • 175 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 blikje dulche de leche
  • 90 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Een handvol nougatine

Bereidingswijze:

Bodem

Beleg de bodem van een springvorm van 24cm met bakpapier. Smelt de roomboter op een laag vuur. Vermaal de koekjes in een keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij. Vermeng het tot een geheel en verdeel dit over de bakvorm. Laat de bodem afkoelen in de koelkast.

Bananenlaag

Snijdt de 4 bananen in plakjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de plakjes banaan ongeveer 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen op een bord en verdeel de gebakken banaan over de koekjesbodem. Zet de vorm weer in de koelkast.

Karamel Cheesecake vulling

Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te laten weken. Klop 150 ml slagroom stijf met 2 eetlepels poedersuiker en zet dit tot verder gebruik in de koelkast. Klop de Philadelphia romig met de rest van de poedersuiker en mix hier de dulche de leche doorheen. Bewaar ongeveer 50 gram van de dulche de leche voor de garnering van de taart. Verwarm 25 ml slagroom in een pannetje op een laag vuur, laat het niet koken. Zet het vuur uit, knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door de slagroom. Blijf het even doorroeren tot het iets is afgekoeld en mix dit door het Philadelphiamengsel. Laat het gelatinemengsel niet te lang afkoelen, anders krijg je klontjes in je cheesecake. Spatel de geklopte slagroom door de vulling en giet het geheel in de springvorm bovenop de gebakken bananen. Strijk de bovenkant mooi glad met een spatel of bolle kant van een lepel. Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven, het beste is om het een nacht te laten staan.

Afwerking

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de vorm. Verwarm de overgebleven dulche de leche met een eetlepel water tot het wat vloeibaarder is en giet dit in een spuitzakje. Knip een klein puntje los en verdeel de dulche de leche over de taart. Strooi hier tot slot een handvol nougatine over en de taart is klaar om te serveren!

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

2 gedachten over “Bananen Karamel Cheesecake

Geef een reactie