Champagnetaart

Door Hilde en Lieke

 

Vandaag is het feest! Want vanaf vandaag is Een beetje van zus officieel gestart en dat moet gevierd worden. We zijn heel trots op ons nieuwe blog en blij dat onze samenwerking eindelijk van start kan gaan.

Een nieuw begin vier je natuurlijk met champagne! Daarom presenteren wij vandaag ons eerste gezamenlijke recept, een feestelijke taart met champagnemousse en aardbeien. De mousse is romig met een sprankelende nasmaak van de champagne en daarboven zit een laag verse aardbeien bedekt met een zoete gelei. Een schitterende en heerlijke taart, perfect voor een feestelijke aangelegenheid.

 

 

Ingrediƫnten:

Cakebodem:

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Rasp van 1 citroen

Champagnemousse:

  • 500 ml champagne
  • 6 blaadjes gelatine
  • 400 ml slagroom
  • 75 gram suiker

Gelei:

  • 150 ml champagne
  • 35 ml siroop
  • Sap van een halve citroen
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 gram aardbeien

 

 

Bereidingswijze:

Cakebodem:

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een bakblik in en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker goed luchtig. Klop een voor een de eieren en daarna de citroenrasp er doorheen. Spatel het bakmeel en zout door het beslag. Giet het beslag in het bakblik en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar. Plaats de cake op een rooster en laat helemaal afkoelen. Zet de cake weer in het bakblik en steek plastic stroken helemaal rondom.

     

 

Champagnemousse:

Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water. Breng de champagne in een pan aan de kook  en laat 10 minuten doorkoken op middelhoog vuur, de champagne zal dan ongeveer tot 250 ml zijn ingekookt. Zet de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door de champagne tot de gelatine helemaal gesmolten is. Laat de champagne afkoelen tot kamertemperatuur.

     

Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop met een garde 2 Ć  3 scheppen slagroom door de afgekoelde champagne tot een lobbig mengsel. Giet het mengsel bij de rest van de slagroom en spatel voorzichtig door tot een glad mengsel. Als er wat klontjes in zitten, roer dan kort met de garde door.

     

Giet de mousse op de cake en strijk helemaal glad. Laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

     

 

Gelei:

Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water. Giet de champagne, de siroop en het sap van een halve citroen (licht uitgeknepen) in een pannetje en verwarm op een laag vuur, maar laat het niet koken. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en roer dit door het mengsel tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snij ondertussen de aardbeien in dunne plakjes. Verdeel de aardbeienplakjes over de bovenkant van de taart. Giet de gelei er voorzichtig overheen tot de aardbeien helemaal bedekt zijn met gelei. Laat opnieuw 2 uur opstijven in de koelkast.

     

Verwijder voor het serveren het bakblik en plastic stroken van de taart.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

2 gedachten over “Champagnetaart

Geef een reactie