Bastognebrownies

Door Hilde

 

Er zijn volgens mij weinig mensen die niet van een lekker stukje brownie houden. Vooral als de buitenkant lekker krokant is en de binnenkant heerlijk zacht en je de chocolade voelt smelten in je mond, daar kan natuurlijk bijna niemand nee tegen zeggen. Je kan brownies op verschillende manieren maken, onderstaand recept is een variatie op het recept van Donna Hay. De basterdsuiker zorgt voor het plakkerige en karamelachtige in de brownie, de kristalsuiker zorgt voor een lekkere crunch. Je kan veel smaken toevoegen aan het recept, dus probeer zelf ook zeker verschillende smaken uit, maar onderstaande combinatie is toch wel een echte aanrader!

Voor de swirl heb ik dulce de leche gebruikt omdat ik dat nog had staan, je kan dit ook makkelijk vervangen door bijvoorbeeld pindakaas, speculoos of witte chocolade pasta.

 

Ingrediënten:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 130 gram lichte basterdsuiker
  • 175 gram kristalsuiker
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel vanilla extract
  • 3 eieren (M)
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram bastognekoekjes (ongeveer 8 stuks)
  • 100 gram dulce de leche

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een vierkante brownievorm in en beleg de bodem en zijkanten met bakpapier. Smelt de boter in een pan en laat het een beetje afkoelen. Hak de chocolade en bastognekoekjes in grove stukken.

Doe de bloem, cacaopoeder, basterdsuiker en kristalsuiker in een kom en meng de ingrediënten even door. Voeg de vanille extract, eieren en gesmolten boter toe en mix het tot het een smeuïg beslag vormt. Roer de chocolade en koekjes er doorheen. Verdeel het mengsel over de brownievorm. Roer de Dulce de leche goed door, zodat het lekker soepel wordt. Schep dit met een eetlepel verdeeld over de brownie en roer vervolgens met de achterkant van de lepel door de vorm om een swirl-effect te krijgen.

Bak de brownie in ongeveer 55 minuten gaar. Zodra de boven- en zijkant van de brownie knapperig is, is de brownie klaar. Haal hem liever iets te snel dan iets te laat uit de oven, een brownie is het lekkerst als die lekker knapperig is aan de buitenkant en heerlijk smeuïg en plakkerig van binnen.

 

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Een gedachte over “Bastognebrownies

Geef een antwoord