Kokoscake met ananas

Door Hilde

 

De dagen worden weer langer en de zon begint meer kracht te krijgen. Om mij heen merk ik dat iedereen behoefte heeft aan de lente en aan mooi weer. Ook ik heb de kamer al gevuld met narcissen en tulpen en kijk uit naar de tijd van terrasjes, buiten zijn en de warme zon op het gezicht. Nog twee weken tot mijn zwangerschapsverlof, dus laat dan het mooie weer maar komen!

Om de lentestemming er alvast wat meer in te krijgen heb ik deze zonnige cake gemaakt. De kokos geeft de cake een tropische sensatie en de ananas zorgt voor een heerlijke frisheid. De perfecte cake om te eten als je met een kop thee in je tuin geniet van het voorjaarszonnetje, maar ook een heerlijke cake om in de zomermaanden voorgeschoteld te krijgen.

 

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 3 eieren (maat M)
  • 120 gram poedersuiker
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram ananas blokjes (uit blik)
  • 100 gram geraspte kokos
  • 100 ml kokosmelk

Bereidingswijze:

Laat de ananasblokjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Mix de boter met de poedersuiker tot een smeuïg geheel. Begin met de mixer op de laagste stand om te voorkomen dat het poedersuiker alle kanten op stuift, zet de mixer daarna hoger. Klop een voor een de eieren erdoor en mix vervolgens de geraspte kokos en kokosmelk door het beslag.

Schep 1 eetlepel van het zelfrijzend bakmeel door de ananasblokjes en mix de rest van het meel door het beslag. Spatel tot slot de ananasblokjes erdoor. Laat het beslag ongeveer een half uur in de koelkast staan. Hierdoor wordt het beslag wat steviger en zakt de ananas tijdens het bakken niet zo snel naar de bodem van de cake.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met boter en beleg deze met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en bak deze in ongeveer 60 minuten gaar. De baktijd verschilt per oven. Prik op het einde met een breinaald of sateprikker in de cake om te kijken of deze gaar is.

Laat de cake een klein beetje koeler worden in de vorm en laat hem daarna helemaal afkoelen op een rooster.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Geef een reactie