Aardbeienmousse taart

Aardbeienmousse taart met chocoladecake

Door Hilde

Feestelijk, fris en vrolijk! Deze mooie en makkelijke aardbeienmousse taart is een klein feestje op zich!

Het lukte me niet om niet om voor Moederdag een lekkernijenmix aan te bieden, vanwege drukte bij m’n nieuwe baan. Maar iets lekkers maken kon ik natuurlijk niet laten. En het met jullie delen ook niet… Helemaal niet als het zo’n mooi plaatje is geworden. Deze aardbeienmousse taart met een bodem van chocoladecake is helemaal niet moeilijk om te maken en ziet er super feestelijk uit. Een echte aanrader dus!

Aardbeienmousse met MonChou

De mousse heb ik gemaakt van verse aardbeien en zit MonChou doorheen. De MonChou geeft de mousse net wat meer body en frisse romigheid dan wanneer je alleen slagroom gebruikt. De combinatie met de sterke chocolade smaak van de cakebodem is fantastisch. Omdat de cake iets bol was, heb ik het kapje eraf gesneden om een rechte bodem te krijgen. Het kapje heb ik wat stukjes van bewaard en ter versiering verkruimeld over de aardbeienmousse. Een paar verse aardbeien er op en zo maak je op een hele makkelijke manier de taart ineens een stuk aantrekkelijker.

Aardbeienmousse taart

Ingrediënten Aardbeienmousse taart

Chocoladecake:

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 6 gram bakpoeder
  • Snufje zout

Aardbeienmousse

  • 200 gram aardbeien (plus een paar extra voor de versiering)
  • 100 gram MonChou
  • 175 ml slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram suiker

Extra nodig:

  • Springvorm/bakvorm 18 cm (20 cm mag ook, de lagen zullen iets minder hoog uitvallen)
  • Staafmixer
  • Handmixer

Bereidingswijze:

Chocoladecake:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker romig, voeg stuk voor de stuk de eieren toe en mix door tot een luchtig mengsel. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout met elkaar en zeef dit bij het botermengsel. Mix met de mixer op de laagste stand kort door tot alles gemengd is.

Verdeel het beslag over de springvorm en bak de cake in 45-50 minuten gaar. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en zet de cake daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

Aardbeienmousse:

Laat de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten weken in koud water.

Maak de aardbeien schoon en pureer ze helemaal. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Mix de MonChou even kort door.

Verwarm een pannetje op het vuur, knijp de gelatine wat uit (niet teveel) en doe het met een beetje aanhangend vocht in de pan. Zet het vuur uit en blijf roeren tot de gelatine gesmolten is, giet dit vervolgens al roerend door de aardbeien. Mix de aardbeien met de MonChou. Als er met de mixer klontjes in het mengsel blijven, zet dan even de staafmixer er in om er een mooi glad mengsel van te maken.

Spatel de slagroom er rustig in 3 delen doorheen.

Opbouwen:

Snij, als de cake wat omhoog komt in het midden, het kapje van de cake zodat het een mooie platte bodem is. Doe de cake in de springvorm. Bekleed eventueel de randen met plastic, zo komt de taart straks strakker uit de vorm.

Giet de aardbeienmousse op de cake, strijk het mooi glad en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de vorm en versier dit met aardbeien (en bijvoorbeeld wat restjes cakekruimels).

Aardbeienmousse taart
Aardbeienmousse taart

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

eenbeetjevanzus.nl/aardbeienbrood

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een antwoord