Blauwe bessen cheesecake

Door Lieke

Blauwe bessen cheesecake (3)

 

Ja alweer een cheesecake.. ik kan er geen genoeg van krijgen. Dit keer weer een no-bake variant. Eentjes die goed bij het voorjaar past, met heerlijke blauwe bessen. Hij bestaat ui twee lagen. De onderste laag met gepureerde blauwe bessen waardoor deze laag mooi paars van kleur is. De bovenste laag zitten hele blauwe bessen in waardoor hier een heel licht vleugje paars door zit maar stukken lichter dan de onderste laag. Dit zorgt voor een leuk effect en de smaak is ook heerlijk.

Ik werd door een vriendin gevraagd om een taart te maken voor haar verjaardag. Dat wilde ik natuurlijk wel. Ze had weinig voorkeur dus ik kon zelf mijn keuze maken, uiteraard wel in overleg. Daar is toen deze blueberry cheesecake uitgerold. We hebben er lekker van genoten en ook nog eens lekker in het zonnetje. Dat maakte het voorjaarsgevoel compleet!

 

Blauwe bessen cheesecake (4)

 

Ingrediënten

  • 260 gr Bastogne koeken (1 pak)
  • 70 gr boter
  • 300 gr monchou
  • 250 gr mascarpone
  • 160 gr poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 8 gr Klop-Fix (1 zakje)
  • 250 gr blauwe bessen

Benodigdheden

  • springvorm 24 cm
  • staafmixer

Bereiding

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plasticzak en rol ze tot kruimels met een deegroller. Smelt de boter en meng met de kruimels. Bekleed eventueel de springvorm met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
  2. Mix de monchou, mascarpone en poedersuiker tot een romig mengsel. Voeg de slagroom en Klop-Fix toe en mix dit 1 á 2 minuten goed door tot een redelijk stevige massa. Verdeel dit nu in tweeën en schep de helft in een andere kom.
  3. Pureer 100 gram van de blauwe bessen met een staafmixer. Meng dit met één helft van het roomkaas mengsel. Roer goed door tot het een mooie egale paarse kleur heeft. Stort dit op de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet voor een half uurtje in de vriezer. Meng ondertussen 100 gram hele blauwe bessen met de andere helft van het roomkaas mengsel en zit dit ondertussen even in de koelkast.
  4. Als de taart ongeveer 30 minuten in de vriezer heeft gestaan om de onderste laag wat op te laten stijven kan de andere helft van het mengsel er overheen. Verdeel dit ook weer gelijkmatig over eerste laag. Zet nu voor minimaal 4 uur in de koelkast maar bij voorkeur een hele nacht. Leg voor het serveren de overige blauwe bessen in het midden van de taart ter versiering.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie