Chili Con Carne – Tex Mex Style

Door Hilde

 

Comfort food ten top: Een grote, stomende pan met hete chili, romige guacamole en een frisse salsa. Makkelijk te maken en een genot om gezellig samen op te eten!

Zoals eerder op de website beschreven heb ik meegedaan aan een challenge voor Santa Maria Nederland om te laten zien dat je met hun producten smakelijke, voedzame en spannende maaltijden kunt maken. Met een aantal van deze producten was het de bedoeling om twee recepten te bedenken. Het eerste gerecht dat ik voor de challenge heb gemaakt waren de Tex Mex Spareribs, super sappige en kruidige spareribs die iedereen zelf een keer zou moeten maken.

 

 

Bij deze presenteer ik het tweede gerecht: Chili Con Carne – Tex Mex style. Waar de spareribs nog wat planning en wachttijd eisen, is dit juist een gerecht dat in korte tijd op tafel staat. Maar de chili is ook voedzaam, hartverwarmend en boordevol groente. Als je alle onderdelen los serveert op tafel, kan iedereen zelf een tortilla vullen, of de tortilla lekker scheuren en gebruiken om te dippen in de warme chili of romige guacamole. Ideaal dus om met het hele gezin aan tafel van te genieten!

 

Ingrediënten (6 personen):

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • Santa Maria seasoning mix for Fajita original
  • 2 blik tomatenblokjes
  • 1 pot bruine bonen
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen)
  • 1 pak tortilla’s
  • 1 potje chunky wrap salsa
  • 1 zakje dipmix guacamole
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 scheut limoensap
  • Zak gemengde sla
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn, snijdt de rode peper in kleine halve ringetjes. Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet en snijdt de paprika’s in blokjes. Verhit een eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, bak na een paar minuten de knoflook en peper kort mee. Voeg de seasoning mix voor Fajita toe en bak de kruiden even kort aan. Bak het gehakt rul in de kruidenmix en bak tot slot de paprika nog even mee. Voeg de tomatenblokjes en bruine bonen toe, roer alles goed door en laat dit ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg zout en peper na smaak toe.

Bereidt de guacamole volgens de bereidingswijze op de verpakking en voeg hier een scheutje limoensap aan toe. Maak de sla aan met olijfolie, zout en peper. Verwarm de tortilla’s door ze kort in een koekenpan te verwarmen. Serveer de chili con carne met de tortilla’s, guacamole, wrap salsa, sla en geraspte kaas.

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Geef een reactie