Paasei Crackertjes

Door Hilde

In de winkel zie je rond deze tijd altijd allerlei producten in de vorm van kuikens, de paashaas en natuurlijk paaseieren. Maar sommige van die dingen kan je ook heel makkelijk zelf maken! Zoals bijvoorbeeld deze crackers van havermeel met lekker veel zaden. Helemaal niet moeilijk, zo klaar en super leuk bij de Paasbrunch! (En zet er dan ook direct zelfgemaakte eiersalade bij)

Als je geen steker in de vorm van een ei hebt, dan maak je ze natuurlijk gewoon in een willekeurige andere vorm.

Ingrediƫnten (+/- 18 stuks):

  • 100 gram havermout
  • 75 ml water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 40 gram pittenmix (bijvoorbeeld pijnboom-, pompoen- en zonnebloempitten)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor 170 graden.

Vermaal de havermout helemaal fijn in een keukenmachine, voeg de sesamzaad en lijnzaad toe en maal nog even kort door. Doe het meel in een kom en roer het water en olijfolie erdoor tot een plakkerige deegje.

Leg de bal deeg op een stuk bakpapier en leg er een vel bakpapier boven op. Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Strooi de zadenmix erover en rol met het bakpapier er op de zaden stevig in het deeg.

Steek de crackers uit met de eivorm en plaats deze voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de crackers in ongeveer 30 minuten goudbruin en krokant.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie