Pindakaas cheesecake (no bake)

Door Lieke

pindakaas-cheesecake-3

pindakaas-cheesecake-2

 

Dat chocolade en pindakaas één van mijn favoriete combinaties is heb ik al eerder aangegeven bij de Pindakaas chocolade fudge. Vandaar dat een pindakaas cheesecake ook niet kan ontbreken, afgewerkt met een glanzende chocolade ganache. De roomkaas heb ik van het merk Philadelphia gebruikt, deze is heerlijk romig.

Het is een no-bake cheesecake dus er is geen oven voor nodig. Alleen een koelkast om op te stijven. Bewaren kan ook in de koelkast en blijft daar een aantal dagen goed. Makkelijk van te voren te bereiden dus.

 

pindakaas-cheesecake-6

Ingrediënten

  • 400 gr pure chocolade digestive
  • 60 gr boter + extra klontje
  • 2 el cacaopoeder
  • 400 gr roomkaas
  • 450 ml slagroom
  • 300 gr pindakaas
  • 100 gr poedersuiker
  • 200 gr pure chocolade

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm

Bereiding

  1. Maal de digestive tot kruimels in de keukenmachine. Smelt de boter en meng samen met de cacaopoeder goed door de kruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier of vet goed in. Verspreid de kruimels over de bodem en druk stevig aan met een de achterkant van een lepel. Laat afkoelen in de koelkast.
  2. Mix de roomkaas samen met 250 ml slagroom en poedersuiker tot een romig en stevig mengsel. Voeg de pindakaas toe en mix tot de pindakaas goed is op genomen in het mengsel. Verdeel dit over de bodem en zet weer in de koelkast om op te stijven.
  3. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige kom. Verwarm de overige slagroom in een pannetje op het vuur. Verwarm tot deze heel licht wat begint te borrelen en giet dan over de chocolade. Laat 1 a 2 minuten staan en roer dan tot de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg een klontje boter toe en roer dit ook weer tot alles gesmolten is. Giet over het pindakaas mengsel en plaats het geheel opnieuw in de koelkast. Laat dit minimaal 4 uur opstijven.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie