Dulce de Leche

Dulche de leche is een Zuid-Amerikaanse lekkernij die in veel recepten te gebruiken is. Het is te omschrijven als een soort karamelpasta, hoewel het geen echte karamel is. Het wordt gemaakt van gecondenseerde melk en ziet er uit als een soort Bebogeen. Het is heerlijk zoet van smaak en daarom een goeie smaakmaker in allerlei lekkere baksels. Het proces om zelf Dulce de leche te maken is simpel, je hebt er alleen even wat tijd voor nodig en een paar blikjes gecondenseerde melk. Ik zeg een paar, omdat de pasta een paar maanden houdbaar is zolang je het blikje dicht laat. Maak daarom direct meerdere blikjes tegelijk, dan heb je ook altijd lekkere Dulce de leche op voorraad.

Gebruik de dulce de leche bijvoorbeeld voor de Bananen Karamel Cheesecake of als mooie swirl in de Bastognebrownies.

Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Verwijder de papieren etiketten van de blikjes en plaats de blikjes in voorzichtig in het kokende water. Zorg ervoor dat ze ruim onder staan en plaats de deksel op de pan. Laat het water 3 uur lang doorkoken. Haal dan de blikjes uit de pan en laat ze volledig afkoelen tot gebruik. Roer voor gebruik de inhoud van het blikje goed door.

Zo simpel kan het zijn!

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest.

 

Deel dit recept: