Door Hilde
Terwijl we allemaal de hoop op een witte kerst bijna verloren hebben, deel ik nog snel dit makkelijke kerstdessert. Dus mocht je last-minute nog een kerstmenu in elkaar moeten zetten, maak dan deze heerlijke trifle. De laagjes bestaan uit café noir koekjes, sinaasappel, chocoladevla en kaneelroom. Easy peasy en ideaal om al van tevoren klaar te zetten. De smaken combineren fantastisch en met deze eenpersoons toetjes steel je direct de show! Oftewel, precies wat je nodig hebt tijdens de drukke feestdagen.
Ingrediënten:
- 150 gram Café Noir koekjes
- 6 dikke sinaasappels
- 400 ml chocoladevla
- 250 ml slagroom
- 30 gram suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
Verder nodig:
- 6 mooie (whiskey)glazen
- Feestelijke prikkers
Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes tot grove kruimels. Snij de schil van de sinaasappels (zorg ervoor dat al het wit ook is afgesneden), snij de partjes los van de vliesjes en snij deze partjes in kleine stukjes. Klop de slagroom met de suiker lobbig (ongeveer de dikte van yoghurt) en voeg op het laatst de kaneelpoeder toe.
Verdeel 100 gram van de koekkruimels over de 6 glazen. Verdeel de helft van de sinaasappelstukjes over de koekjes. Giet voorzichtig de chocoladevla als derde laag er op, schud de glazen iets heen en weer zodat de vla mooi verspreid. Schep ongeveer 2 eetlepels kaneelroom in elk glas en strijk het een beetje uit. Verdeel de tweede helft van de sinaasappel over de room en top dit af met in elk glas een handjevol van de resterende koekkruimels.
Bewaar in de koelkast tot serveren. Versier eventueel met een feestelijke prikker. Maak je dit dessert al een dag van tevoren, dan zijn de koekjes lekker zacht. Wil je krokante koekjes, maak het recept dat iets korter van tevoren, of doe de bovenste kruimels er op het laatst bij op.