Door Hilde
Niet zo lang geleden at ik voor het allereerst in mijn leven een eierbal. De snack had me nog nooit echt aangetrokken, maar door het enthousiasme van mijn borrelgenoten, besloot ik toch eens de gok te wagen. En het zal misschien het gezelschap of het (late) tijdstip geweest zijn, maar de eierbal ging er reuze goed in!
Omdat het bijna Pasen is, wilde ik zelf ook graag iets met gehakt en ei uitproberen en dankzij mijn positieve ervaring met de eierbal kwam ik op het idee om deze eenpersoons gehaktbroodjes te maken, die gevuld zijn met eiersalade. Mijn man was sceptisch, maar we vonden het resultaat allebei echt heerlijk! Vandaar dat ik het recept, zo vlak voor het paasweekend, nog even online zet. Want dit is een heerlijk gerechtje om met Pasen op tafel te zetten!
Ingrediënten:
Eiersalade:
- 4 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel kerriepoeder
- Bieslook, klein gesnipperd (ongeveer 1 eetlepel)
- Peper en zout
Gehaktbroodjes:
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 1 lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 20 gram paneermeel
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- Peper en zout
- 50 gram gebakken uitjes
Bereidingswijze:
Eiersalade:
Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard, laat schrikken onder koud water. Laat de eieren helemaal afkoelen, pel ze en halveer ze. Doe het eigeel samen met de mayonaise en yoghurt in een bakje en prak dit tot een moesje. Roer de paprikapoeder, kerriepoeder, bieslook, peper en zout erdoor. Snij het eiwit in kleine stukjes en roer dit door het mengsel.
Gehaktbroodjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de lente-ui in ringen en hak daarna in kleine stukjes. Pel en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten, behalve de gebakken uitjes, in een kom en meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in vieren, druk elk stuk plat en leg op elke plak gehakt ongeveer twee eetlepels eiersalade. Vouw de stukken gehakt voorzichtig dicht en zorg dat de bal gehakt goed afgesloten is.
Leg de gebakken uitjes op een bord, rol de bollen gehakt erdoor en druk de ui een beetje aan. Leg de gehaktbroodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.
Serveer de gehaktbroodjes bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, sperziebonen en een frisse salade!