Mango-kokospudding

Door Hilde

Komend paasweekend wordt het, zoals het nu lijkt, schitterend weer! Hoewel we niet met z’n allen op pad kunnen, willen we natuurlijk wel een beetje genieten van de feestdagen. Een uitgebreide paasbrunch is uiteraard een must en zelf paaseitjes of andere lekkernijen maken hoort er voor mij ook altijd bij. Kijk voor brunch en chocoladerecepten hier: PASEN.

En omdat we, ondanks alle omstandigheden, toch zoveel mogelijk feestelijkheid willen sluiten we de dag af met een fris en vrolijk dessert!

De mango-kokospudding is makkelijk te maken en super lekker! Je kan de pudding in eenpersoons schaaltjes serveren, of in een mooie, grote schaal. Onderstaande hoeveelheden is genoeg voor ongeveer 6 personen. Versier de pudding zoals op de foto met chocolaatjes, of (wat denk ik ook heel lekker is) blijf in stijl van de pudding en strooi er bijvoorbeeld wat in een droge pan geroosterde geraspte kokos over.

Ingrediƫnten

  • 1 mango
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eidooiers
  • 70 gram suiker
  • 40 gram maizena

Bereidingswijze:

Schil de mango, snij het vruchtvlees in stukjes en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Doe de puree samen met de kokosmelk, 200 ml melk en vanillesuiker in de pan en breng rustig aan de kook (af en toe doorroeren).

Meng de suiker, maizena en 100 ml melk met een garde in een ruime kom. Voeg de eidooiers toe en mix goed door elkaar. Giet de mangomelk, zodra het kookt, al roerend door het eidooiermengsel en kluts goed door. Giet het geheel terug in de pan, breng opnieuw aan de kook en laat al roeren nog 2 minuten doorkoken.

Verdeel het warme mengsel over de schaaltjes of giet het in een grote glazen schaal en laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Als je geen vel op je pudding wil, bedek de schaaltjes dan met vershoudfolie.

Versier de pudding voor serveren eventueel met paaschocolade.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie