Nougatine

Door Hilde

 

Iedereen kent wel de mokkaschuimtaart die is afgewerkt met nougatine. Nougatine is een combinatie van gebrande hazelnoten en gekarameliseerde suiker, wat wordt vermalen of gehakt en kan worden gebruikt voor de decoratie van gebak, ijs en desserts. Het is gewoon in de supermarkt te koop, maar het is net zo makkelijk om het zelf te maken. Je hebt hiervoor maar twee ingrediënten nodig en het resultaat is heerlijk en bovendien veel knapperiger dan de nougatine die je in de winkel koopt. Gebruik deze nougatine bijvoorbeeld als decoratie voor de Bananen karamel cheesecake of de Vedett IPA taart!

Ingrediënten:

  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram suiker

 

Bereidingswijze:

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten hier in tot ze iets bruinig kleuren. Blijf bij de pan en schud de pan steeds door, de noten verbranden snel!

Verwarm een pan met een dikke bodem op een middelhoog vuur en laat hier de suiker in smelten. Begin met een klein beetje suiker en voeg steeds wat toe, op deze manier krijg je een mooie karamel. Roer de suiker niet door, je kan wel met de pan heen en weer bewegen om de suiker steeds goed te verdelen. Als alle suiker gesmolten is kan je het nog even op het vuur laten tot het een mooie karamelkleur heeft. Doe dit niet te lang, karamel verbrand snel en dan smaakt het bitter.

Haal de pan van het vuur en roer de hazelnoten door de karamel. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen tot het helemaal hard is geworden. Nu kan je de hazelnoten met een groot mes fijn hakken of in de keukenmachine vermalen.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest.

 

Deel dit recept: