Door Hilde
Het meest gemakkelijke recept voor een lichtzoete, smeuïge cake!
Dit recept is echt te makkelijk. Door gecondenseerde melk toe te voegen aan het beslag (en verder geen extra suiker) heb je in no-time de cake in de oven staan. De smaak is heerlijk lichtzoet. De structuur is iets meer ‘sticky’ dan een gewone cake, het heeft iets weg van een zoete scone.
De poedersuiker op de bovenkant maakt de cake echt af. Wij hebben ook stukjes gegeten met een beetje jam en slagroom, dat is ook een hele goede combi! Maar die toevoeginge zijn zeker niet noodzakelijk. Gewoon puur een stukje van de cake is net zo smakelijk in zijn eenvoud.
Ingrediënten Cake
- 4 eieren
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 150 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
Extra nodig:
- Rond bakblik 20 cm (18 of 22 cm kan ook, dan wordt de cake iets hoger of lager. Hou ook rekening met een langere of kortere baktijd)
- Poedersuiker
- Evt. jam of slagroom om erbij te serveren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Mix de eieren, gecondenseerde melk en zonnebloemolie goed door elkaar met de mixer. Meng de bloem, vanillesuiker, bakpoeder en zout met elkaar en zeef dit bij het eimengsel. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te steken.
Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten in de vorm staan. Haal de cake uit het bakblik en laat helemaal afkoelen op een rooster. Strooi poedersuiker over de taart voor het serveren.
Tip: Snij de taart horizontaal doormidden en smeer een laagje jam ertussen. De cake is ook lekker met een beetje slagroom.
Ga het maken van de weej