Smarties Cupcakes

Door Hilde

Kinderen doe je altijd een plezier met een doosje Smarties, met al die kleurtjes zijn het natuurlijk ook hele feestelijke snoepjes. Met dat idee maakte ik deze cupcakes. Super leuk om uit te delen op een (kinder)feestje! Bij mij thuis waren de kinderen in ieder geval dolenthousiast!

Er zitten Smarties in het beslag verwerkt. De eerste keer had ik ze doormidden gehakt en zaten er lekkere stukjes chocolade verdeeld door de cupcakes. De tweede keer koos ik voor hele Smarties in het beslag, maar dan zakken ze teveel naar de bodem. Mijn advies zou dus zijn om de Smarties die je door het beslag roert wel even in stukjes te hakken.

Ingrediënten (12 stuks):

Cupcakes:

  • 200 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • 160 ml karnemelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 5 doosjes Smarties mini

Botercrème:

  • 200 ml melk
  • 40 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 doosjes Smarties mini

Extra nodig:

  • Muffin bakvorm
  • 12 papieren cupcake vormpjes

Bereidingswijze:

Cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats in elk bakje van muffinvorm een cupcake vormpje.

Doe de suiker en zout in een kom, zeef de bloem met het bakpoeder erbij en meng alles door elkaar. Voeg de karnemelk, olie, ei en vanille extract toe en roer met een pollepel of gummispatel tot alles goed gemengd is. Hak de smarties doormidden en roer door het beslag.

Verdeel het beslag met een ijsknijper of lepel over de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar. Laat in de vorm, op een rooster, helemaal afkoelen.

Botercrème:

Doe de melk met de bloem in een pannetje en roer voorzichtig door tot er geen klontjes meer inzitten. Verwarm het mengsel op een laag vuur tot het een dik papje is. Doe het papje in een kom, bedek het met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Mix de boter romig en voeg in 3 delen het poedersuiker toe. Voeg pas weer een nieuw deel toe, als het vorige deel goed is opgenomen. Meng het vanille extract erdoor. Mix het afgekoelde bloempapje er in 2 delen doorheen. Zet de botercrème een half uur in de koelkast om stevig te worden.

Doe de botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit mooie toeven op de cupcakes. Versier de cupcakes met Smarties (ik koos ervoor om op elke cupcake van alle kleuren Smartie eentje te doen, maar hier kan je natuurlijk vrij in variëren).

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een reactie