Nutella Cheesecake IJssandwiches

Door Hilde

Voor de verjaardag van een vriendin wilde ik chocoladetruffels maken met een nutella-cheesecake vulling. Ik had het allemaal mooi bedacht, maar na 2 uur in de koelkast bleek deze vulling veel te zacht om mooie truffels van de rollen. Even heb ik getwijfeld om er voor de stevigheid meer poedersuiker bij te doen, maar de zachte nutella-crême was op dat moment qua smaak precies goed. Dus moest ik een andere oplossing bedenken om iets met dit heerlijke goedje te maken en ik bedacht met dat dit als ijs ook super lekker zou zijn.

De crême ging de vriezer in en het resultaat is een stapel fantastische ijssandwiches! Je kan ze versieren met vrolijke sprinkles of met stukjes pinda (die geven een prettige extra crunch). Voor de koekjes heb ik simpele biscuitjes gebruikt, en die gaan perfect bij de koude, romige nutella cheesecake vulling. Ziet er als een feestelijke traktatie uit en is echt om te smullen!

Ingrediënten:

  • 200 gram MonChou
  • 400 gram Nutella
  • 75 gram poedersuiker
  • 20 biscuitjes
  • 180 gram melkchocolade
  • Handjevol pinda’s of sprinkles voor de versiering

Bereidingswijze:

Doe de MonChou, Nutella en poedersuiker in een kom en mix met een handmixer tot een gladde massa. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Leg een groot stuk vershoudfolie uit en schep de nutella-vulling er in de lengte op. Vouw het folie dicht en draai stevig aan tot een rol die in omtrek ongeveer even groot is als de biscuitjes. Leg de rol in de vriezer en laat minimaal een hele nacht liggen.

Verwijder de plastic van de rol nutella-ijs en snij hier 10 dikke plakken van. Druk elke plak tussen 2 biscuitjes. Snij de stukken eventueel iets bij en druk met je vingers het ijs iets aan zodat de vulling mooi rond tussen de koekjes past. Leg de ijs-sandwiches minimaal een uur in de vriezer zodat het ijs weer goed stevig wordt.

Hak de chocolade in stukken en smelt twee derde hiervan au bain-marie. Haal de kom van de pan en roer de resterende chocolade erdoor tot alles gesmolten is en giet het in een diep kommetje. Hak de pinda’s in kleine stukjes en doe in een schaaltje (of zet eventueel de sprinkles klaar in een schaaltje)

Haal de ijskoekjes uit de vriezer. Leg een stuk bakpapier op een plaat of dienblad. Dip elke sandwich voor de helft in de chocolade, laat goed uitlekken, strooi er wat pinda’s of sprinkles over en leg op het bakpapier. Laat de chocolade goed uitharden, leg ze bijvoorbeeld tot gebruik terug in de vriezer.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie