Oreo roomijs

Door Lieke

 

Deze moet je echt een keer proberen. Zelfgemaakte Oreo roomijs.. hij is verrukkelijk! En ik overdrijf niet eens. Daarnaast is het ook nog eens enorm easy-peasy om te maken. Het is zo simpel dat echt iedereen het kan maken. Je zult versteld staan van het resultaat. Zelf had ik ook niet gedacht dat dit makkelijke recept zo’n zacht en romig resultaat zou geven. Het is binnen no-time klaar, je moet alleen even geduld hebben tijdens het invriezen. Hij moet namelijk wel minimaal een uur of zes in de vriezer staan maar geloof me dan heb je ook wat.

 

 

Zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan genieten van een eigen gemaakt bakje ijs. Serveer dit als dessert aan je gasten en ze zullen bijna denken dat je het stiekem bij de Italiaanse ijssalon hebt opgehaald.

Elke echte Oreo liefhebber zou dit een keer gemaakt moeten hebben. Hou je niet van Oreo’s? (Ook al kan ik dat bijna niet geloven) Dan verwissel je de Oreo’s toch voor een koekje of chocolade naar jou keuze. Of laat ze gewoon weg en je hebt glad en romig vanille roomijs.

 

 

Ingrediënten

  • 397 gr gecondenseerde melk (1 blikje)
  • 1 tl vanille aroma
  • 400 gr slagroom
  • 154 gr oreo (1 rol)

 

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Bak voor in de vriezer

 

Bereiding

 

Meng de gecondenseerde melk met een theelepel vanille aroma. Klop in een andere kom de slagroom stijf.

 

Voeg een met een spatel en schep van de slagroom aan de gecondenseerde melk toe. Meng dit tot de slagroom helemaal is opgenomen. Herhaal deze stap met nog een schep slagroom. Daarna kan de rest van de slagroom in één keer worden toegevoegd.

 

Meng dit net zo lang tot er geen klontjes meer in zitten en dat het één glad geheel is. Houd vier Oreo’s apart en breek de rest van de koekjes in stukjes boven de kom. Roer een paar keer goed om totdat de Oreo’s verdeeld zijn in het mengsel.

 

Giet het geheel in een vriezer bestendige bak. Met een iets lagere grote bak is het straks handiger scheppen dan met een kleine hoge bak maar je kunt uiteraard gewoon een bak gebruiken die je hebt staan. Breek de vier achtergehouden koekjes in twee à drie stukken en druk deze er zachtjes bovenop. Sluit de bak af met een deksel of folie en zet het minimaal zes uur in de vriezer.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

  

Deel dit recept:

Een gedachte over “Oreo roomijs

Geef een reactie