Witte chocolade cheesecake met honing pops (Smacks)

Door Lieke

 

Gewoon een lekkere en simpele taart. Soms wil je niet teveel poespas of te lang in de keuken staan maar wil je wel iets lekkers op tafel zetten. Dan is het leuk om net even iets anders te serveren dan dat je dagelijks ziet. Ook voor kinderen is dit een perfecte taart! De bodem is gemaakt van honing pops. Tenminste dit is hoe wij ze vroeger thuis noemde. In de winkel kwam ik erachter dat echte Honey Pops van Kellog’s net een andere variant zijn dan degene die ik in gedachten had. De versie die ik bedoel heten bij Kellog’s namelijk Smacks.

 

Door de Smacks te mengen met gesmolten chocolade kun je heel makkelijk een bodem voor een taart creƫren. Zeg nou zelf dit ziet er toch enorm leuk uit? Een keer iets anders dan een standaard koekjes bodem en net zo lekker! Maak op dezelfde manier wat Smacks rotsjes en je hebt ook direct je versiering klaar. Het taart mengsel is ook zo gemaakt en omdat het direct al vrij stevig is hoeft deze taart niet uren op te stijven in de koelkast. Zet hem een uurtje in de vriezer en hij is klaar om te serveren.

 

 

Ingrediƫnten

  • 200 gr melk chocolade
  • 150 gr honing pops (Kellogg’s Smacks) + extra handje voor versiering
  • 250 gr witte chocolade
  • 400 gr roomkaas
  • 200 ml slagroom

 

Benodigheden

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier

 

Bereiding

 

 

Smelt de melk chocolade au bain marie en meng dit met de Smacks. Schep met twee theelepeltjes een aantal rotsjes op een bakpapiertje. Maak ongeveer 8 tot 10 kleine rotsjes.

 

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem met de overige chocolade Smacks en druk dit goed aan. Zet even in de vriezer om goed uit te harden terwijl je de rest van de taart klaar maakt. De rotsjes kun je gewoon in de koelkast bewaren.

Smelt de witte chocolade au bain marie en zet even aan de kant. Klop de roomkaas romig, voeg de slagroom toe en mix dit tot een stevig geheel. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en mix nogmaals goed door.

Haal de bodem uit de vriezer. Om een mooie strakke rand de krijgen heb ik plastic stroken langs de rand van de bakvorm gedaan. Heb je niet zo’n mooie rol die hier voor gemaakt is? Je kan ook stroken knippen van een plastic insteekhoes.

 

Verspreid het roomkaas/chocolade mengsel over de bodem. Strijk dit mooi glad. Zet een uur in de vriezer of minimaal twee uur in de koelkast om goed op te stijven. Verdeel de rotsjes over de taart op de gewenste manier en werk de versiering af met een klein handje Smacks.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

  

Deel dit recept:

Geef een reactie