Oreofudge

Door Hilde

Deze Oreofudge wordt door mijn man omschreven als het lekkerste wat ik kan maken in 15 minuten. Daar moet dan wel bij verteld worden dat hij enorm fan is van witte chocolade, de basis voor deze fudge. Het is ook niet voor niks dat dit een van de meest bekeken recepten op dit blog is! Er zijn vele soorten fudge en ik heb al verschillende soorten uitgeprobeerd, maar dit is inderdaad wel een van de favorieten.

Ik ben zelf helemaal niet zo gek op Oreo’s, maar ze zijn wel ideaal om in lekkere baksels te verwerken. En de crunch en donkere smaak van deze koekjes is een perfecte combinatie met de romigheid van de witte chocolade. Er zit in verhouding veel chocolade in deze fudge, wat ervoor zorgt dat hij vrij snel is opgesteven. Toch is het altijd het beste om de fudge een dag eerder klaar te maken, zodat je zeker weet dat hij goed is uitgehard.

Deze fudge heb ik samen met de Pindakaasfudge als traktatie gemaakt voor op het werk vanwege mijn laatste werkdag voor mijn zwangerschapsverlof en ik was er heel snel doorheen. Sterker nog; ik hoor van iedereen die deze fudge zelf heeft gemaakt, dat ze altijd lovende recensies krijgen!

Ingrediënten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 gram witte chocolade
  • 1 rol oreokoekjes

Bereidingswijze:

Vet een vierkanten bakvorm (18×18 cm) in met boter en bekleed deze met bakpapier. Hak de oreokoekjes in kleine stukjes. Hak de chocolade grof en doe dit samen met de gecondenseerde melk in een pannetje. Verwarm al roerend de melk en chocolade op een laag vuur zodat de chocolade langzaam smelt. Roer steeds goed over de bodem, het mengsel koekt snel aan. Haal de pan van het vuur als alle chocolade gesmolten is en roer de stukjes oreo erdoor. Giet de fudge in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig.

Laat de fudge minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, maar het is nog beter om de fudge een dag van tevoren te maken. Haal het blok fudge uit de vorm (doordat die bekleed is met bakpapier kan je het er zo uit tillen) en snij het in kleine blokjes. Bewaar de fudge in een afgesloten plastic bak in de koelkast. Het lekkerst is om de fudge een uurtje voor het eten uit de koelkast te halen.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:
Deel dit recept:

4 gedachten over “Oreofudge

Geef een reactie