Stroopwafelbonbons

Door Hilde

 

Onlangs was ik voor het eerst van mijn leven in Rotterdam en uiteraard heb ik daar een bezoek gebracht aan de Markthal. Met alle kou en sneeuw buiten wilden we ook maar wat graag naar binnen. Wat een plezier om zoveel etenskraampjes bij elkaar te zien, om van alles te kunnen proeven en natuurlijk ideeën op te doen. Bij een kraampje waar ik een warme (en overigens heerlijke) stroopwafel kocht, zag ik stroopwafelbonbons liggen. Wat een leuk idee! Natuurlijk heb ik er een paar gekocht om te proeven. Helaas smaakten de bonbons niet zoals ik had gehoopt, ik proefde er helemaal geen stroopwafel in terug. Dat kon naar mijn idee beter uitgevoerd worden. Het was dus tijd om zelf aan de slag te gaan en stroopwafelbonbons te maken die hun naam eer aan doen.

 

 

Het resultaat van dit projectje heb ik laten proeven door collega’s en de kritieken waren zeer lovend. De combinatie van stroopwafel en chocolade doet het goed, de bonbons zijn romig en ook nog een beetje crunchy. Daarnaast zijn ze helemaal niet moeilijk te maken, dus ga er zelf maar eens mee aan de slag. Wees wel voorzichtig, je kan van deze bonbons niet slechts eentje eten… voor je het weet heb je ze allemaal op!

Ingrediënten (ongeveer 40 stuks):

  • 300 gram melkchocolade
  • 100 ml slagroom
  • 7 stroopwafels

 

Bereidingswijze:

Hak de chocolade in kleine stukjes. Neem 4 van de stroopwafels en hak deze ook in kleine stukjes. Doe de andere 3 stroopwafels in de keukenmachine en maal ze fijn. Laat hiervoor de keukenmachine wat langer aan staan, door de stroop die in de koeken zit zullen er wat dikkere kruimels blijven.

Verwarm de slagroom in een klein pannetje op een laag vuur tot het aan de kook is. Giet de slagroom over de chocolade en laat dit een paar minuten rusten. Roer het geheel dan door elkaar tot een smeuïge massa. Is de chocolade niet helemaal gesmolten, verwarm de kom dan nog even au bain-marie om alles goed gemengd te krijgen. Roer de in stukjes gehakte stroopwafel door de chocolade en laat het geheel ongeveer 2,5 uur in de koelkast opstijven.

Schep kleine hoopjes uit het chocolademengsel en rol hier mooie balletjes van. Rol deze door de gemalen stroopwafel en leg ze op een bord. Knijp met je handen de stroopwafel een beetje in de bolletjes, anders blijft het niet goed zitten. Leg het bord in de koelkast en laat nog ongeveer een half uurtje liggen voordat ze goed zijn.

Bewaar de bonbons in de koelkast. Ze zijn het lekkerst als je ze minimaal een half uur voor het serveren uit de koelkast haalt.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Een gedachte over “Stroopwafelbonbons

Geef een reactie