Walnoten blondie

Door Lieke

Walnoten blondie (2)

Walnoten blondie (3)

 

Dit weekend ben ik er even lekker tussenuit samen met vier vriendinnen. We zijn een paar nachtjes in Volendam. Natuurlijk zijn we super blij met het zonnetje dat lekker schijnt deze dagen. Dat is extra genieten! Gisteravond heb ik nog wel even in de keuken gestaan om mijn lieve vriendinnen iets lekkers voor de schotelen. Dat zijn deze walnoten blondies dus geworden.

Wij hebben ze al genuttigd en er is ook nog een stukje voor bij de thee morgenvroeg. Ze zijn gelukkig goedgekeurd door mijn testpanel dus het recept kan gedeeld worden. De smaak van de walnoten is hierin echt heerlijk. Ze hebben ook precies de goede structuur en zijn wat smeuïg in het midden zoals dat bij een blondie hoort. Er werd hier gezegd: “Als je zulke lekkere dingen hebt om te eten heb je geen kerels meer nodig”. Maar mannen wees niet bang ze zijn bijna op..

 

Walnoten blondie (5)

 

Ingrediënten

  • 120 gr boter
  • 150 gr witte chocolade
  • 200 gr licht bruine basterd suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 130 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 130 gr walnoten

Benodigdheden

  • bakvorm 18x18cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter samen met de witte chocolade op laag vuur. Laat even staan tot het iets is afgekoeld en meng dit dan met de suiker. Voeg het ei en het vanille extract toe en klop goed door elkaar met een garde.
  2. Zeef de bloem met de bakpoeder en een snufje zout en voeg toe aan het mengsel. Meng tot de bloem volledig is opgenomen, roer niet te lang door. Hak de walnoten grof en houd een handje vol achter. Meng de rest door het beslag. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en strooi de achtergehouden walnoten over de bovenkant. Bak in 30 á 35 minuten gaar. Laat grotendeels afkoelen, haal dan uit de vorm en snijd in 12 stukjes.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie