Fudgelolly’s

Door Hilde

In de periode na de geboorte van mijn dochtertje, kregen we uiteraard regelmatig visite. Ik vond het leuk om de visite elke keer weer een zelfgemaakte traktatie voor te zetten. Vooral als je visite krijgt met kinderen zijn de fudgelolly’s een feestje om uit te delen. Ze zijn heel makkelijk om te maken en je kan de versiering aanpassen aan het moment of aan een bepaald thema, of (zoals hier in huis ook gewaardeerd wordt) lekker de fantasie van je kinderen de vrije loop laten!

De lolly’s heb je in een paar minuten klaar en het duurt daarna ongeveer een uur voordat ze stevig genoeg zijn om uit de vorm te halen. Het opstijven kan gewoon in de koelkast, maar ik leg de lolly’s altijd 10 minuten voordat ik ze ga versieren even in de vriezer. Dan stolt bij het dippen de chocolade namelijk sneller en heb je minder gedrup en geknoei.

Wat je wel nodig hebt voor deze traktatie is een lolly-vorm en lollystokjes. Als je een vorm voor ijsjes hebt, kan je die natuurlijk ook gebruiken maar kijk dan of je de hoeveelheid ingrediënten iets moet aanpassen. Om de lolly’s na het versieren uit te laten harden heb ik een paar gaatjes geprikt in een leeg boterbakje en hier steek in dan de lolly’s in.

Ingrediënten (voor 6 lolly’s):

  • 100 gram gecondenseerde melk
  • 150 gram melkchocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • Versiering naar keuze

Extra nodig:

  • (siliconen) vorm voor lolly’s
  • 6 lollystokjes
  • Lege boterverpakking

Bereidingswijze:

Hak de chocolade in kleine brokjes. Doe de gecondenseerde melk met 50 gram melkchocolade en de pure chocolade in een pannetje en verwarm al roeren op een laag vuurtje tot alle chocolade gesmolten is. Verdeel de warme fudge over de lollyvorm en doe de lollystokjes er in . Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.

(De resterende fudge giet je op een bakpapiertje, in een plastic bakje of in een ander vormpje en kan je later lekker opsnoepen)

Leg de lolly’s kort in de vriezer. Laat de rest van de melkchocolade au bain-marie smelten en giet het in een smalle (maat)beker. Doop elke lolly in de gesmolten chocolade en strooi de versiering erover. Plaats de lolly’s in een houder om uit te harden.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel deze pagina:

Geef een reactie