Geboortetraktaties

Door Hilde

 

Drie weken geleden ben ik opnieuw moeder geworden, naast een dochter hebben we nu ook een prachtige zoon! Na de geboorte van mijn dochter heb ik, volgens traditie, alle kraamvisite op beschuit met muisjes getrakteerd. Ik wilde de visite deze keer graag iets anders voorschotelen. Na wat ideeën te hebben opgedaan, ben ik aan de slag gegaan met chocolade in combinatie met blauwe geboortemuisjes. Chocolade is een ingrediënt dat wat langer houdbaar is, dus ik kon voor de bevalling al een bak met traktaties klaarmaken. Ideaal, want direct na geboorte heb je natuurlijk wel wat anders aan je hoofd. Vanaf vandaag is mijn dochter (en trotse zus!) weer naar de opvang en voor haar heb ik ook een leuke traktatie bedacht, in dit geval met melk biscuitjes. Het ziet er leuk uit, is super makkelijk te maken en het is gegarandeerd een succes bij de kleintjes! Hieronder de instructies voor alle traktaties die ik heb gemaakt. Je hebt voor de lekkernijen maar weinig ingrediënten nodig en het kost allemaal heel weinig moeite om te maken. Dus elke (toekomstige) moeder (of vader) moet hier mee uit de voeten kunnen!

Pindarotsjes

Ingrediënten (voor ongeveer 45 stuks):

 • 400 gram chocolade
 • 300 gram ongezouten, geroosterde pinda’s
 • +/- 200 gram geboortemuisjes

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat de alle pinda’s gehalveerd zijn. Smelt de chocolade au bain-marie, haal van het vuur en roer hier de pinda’s en 100 gram van de geboortemuisjes doorheen. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten afkoelen in de koelkast. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Schep steeds met behulp van twee eetlepels 5 à 6 kleine hoopjes op de bakplaat en bestrooi deze met muisjes. Herhaal deze stap tot het mengsel op is. Je kan de hoopjes zo groot en klein maken als je zelf wilt en je kan ze met de lepels nog een beetje vormen als ze op de bakplaat liggen. Laat de rotsjes minimaal twee uur uitharden op kamertemperatuur. Bewaar ze in een afgesloten plastic bak in de koelkast.

Chocoladecupjes

Ingrediënten (voor ongeveer 40 stuks):

 • 300 gram chocolade
 • +/- 150 gram geboortemuisjes

Extra nodig:

 • Mini cupcake cupjes

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade au bain-marie en giet de vloeibare chocolade over in een maatbekertje. Plaats de cupjes op een dienblad of bakplaat. Giet steeds voorzichtig ongeveer 5 cupjes tot halverwege vol met chocolade. Wiebel de cupjes een beetje heen en weer, zodat de chocolade goed verdeeld wordt over de vormpjes. Strooi muisjes in elk cupje. Laat de cupjes het liefst een hele nacht uitharden op kamertemperatuur. Bewaar ze in een afgesloten plastic bak in de koelkast.

Geboortekoekjes

Ingrediënten (voor 24 stuks):

 • 24 melk biscuits
 • +/- 100 gram geboortemuisjes

Extra nodig:

 • Crème brûlée brander

Bereidingswijze:

Smelt met de crème brûlée brander voorzichtig de bovenste laag van de melk biscuit. Strooi hier met een lepeltje geboortemuisjes over en druk deze even goed aan. Herhaal dit voor alle koekjes. De melklaag is binnen een paar minuten weer hard, dus de koekjes zijn bijna direct klaar op te serveren. Bewaar ze in een afgesloten (koek)blik op kamertemperatuur, het beste is om ze binnen een à twee dagen op te eten.

Geboorteflikken

Ingrediënten (voor ongeveer 30 stuks):

 • 400 gram chocolade
 • +/- 150 gram geboortemuisjes

Bereidingswijze:

Hak de chocolade in stukjes. Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Haal de chocolade van het vuur en roer de rest van de chocolade erdoor. Schep met behulp van twee eetlepels steeds 5 à 6 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kan met de bolle kant van de lepel de chocolade wat uitspreiden en een mooie vorm geven. Als je het makkelijker vindt kan je er ook voor kiezen de chocolade in een spuitzak te doen en hiermee de flikken op de bakplaat te spuiten. Bestrooi de chocolade met de muisjes. Herhaal dit tot je alle chocolade hebt opgebruikt. Laat de flikken het liefst een hele nacht uitharden op kamertemperatuur. Bewaar in een afgesloten plastic bak in de koelkast.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Een gedachte over “Geboortetraktaties

Geef een reactie