Griekse yoghurt limoen cake

Door Lieke

 

Griekse yoghurt limoen cake (5)

 

Het is alweer even geleden sinds mijn laatste baksel dus ik vond het weer hoog tijd voor een nieuw recept. Soms kan ik helaas niet zo vaak bakken als ik graag zou willen. Dat heb je met twee jonge kinderen in huis, daarnaast werk ik natuurlijk en hadden we de afgelopen tijd allerlei leuke verplichtingen. Natuurlijk hebben wij net als velen tijdens de paasdagen genoten van lekkere broodjes, eieren en andere lekkernijen. In deze periode krijg ik altijd zo’n zin in de lente en vandaar dat het ook tijd vond voor een lekker fris recept.

Dat is deze Griekse yoghurt limoen cake geworden. Wij hebben net en plakje genuttigd bij de thee/koffie en hij is door de keuring met en hele dikke voldoende. Eerder maakte ik al yoghurt frambozen cakejes met een roomkaas icing en die waren ook heerlijk. Ik vind cake met yoghurt dus een succes. Deze plakjes cake heb ik afgetopt met een Griekse yoghurt icing wat ze extra smakelijk en fris maakt.

 

Griekse yoghurt limoen cake (6)

Ingrediënten

 • 150 gr boter
 • 200 gr suiker
 • 3 eieren
 • 200 gr Griekse yoghurt + 4 el
 • 2 limoenen
 • 250 gr zelfrijzend bakmeel
 • 8 el poedersuiker + extra in te bestrooien

Benodigdheden

 • cakevorm
 • bakpapier

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe, mix elke keer tot het ei helemaal is opgenomen en voeg dan het volgende ei toe. Daarna 200 gr Griekse yoghurt er door mengen.
 2. Rasp de schil van beide limoenen en voeg toe aan het mengsel. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap boven het mengsel uit. Meng dit goed door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix kort door tot een glad beslag.
 3. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Bak in 60 á 65 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Laat eerst even in de vorm staan en laat hem daarna uit de vorm afkoelen. Bestrooi met poedersuiker. Meng de eetlepels Griekse yoghurt met de eetlepels poedersuiker en schep op elk plakje cake een beetje van deze icing.

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Deel dit recept:

Een gedachte over “Griekse yoghurt limoen cake

Geef een reactie