Gepofte rijst traktatie

Door Hilde

Onlangs is mijn zoontje 2 jaar geworden en moest er natuurlijk op de opvang getrakteerd worden. Eerder heb ik al eens marshmallow popcornballen als traktatie gemaakt, en nu koos ik voor een iets makkelijkere en gezondere versie met gepofte rijst. Het resultaat is een vrolijke en feestelijke traktatie waar de kinderen echt van smullen!

Met onderstaande hoeveel heden maakte ik 28 blokken van 6 bij 5 cm. De zakjes en bijbehorende kartonnetjes waar ik ze in verpakt heb voor de traktatie heb ik besteld via AliExpress.

Ingrediƫnten:

  • 225 gram gepofte rijst
  • 260 gram marshmallows
  • 30 gram rozijnen
  • 50 gram boter
  • Feestelijk strooisel (ongeveer 100 gram)

Extra nodig:

  • Vierkante bakblik (+/- 19 x 19 cm)
  • (eventueel) verpakkingsmateriaal

Bereidingswijze:

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Hak de rozijnen in kleine stukjes en doe die samen met de gepofte rijst in een grote kom.

Smelt de boter in een diepe pan, voeg steeds ongeveer 6 marshmallows per keer toe en laat die al roerend op een middelhoog vuur smelten (Ik knip de marshmallows met een schaar in 3 of 4 kleinere stukjes, zodat ze sneller smelten). Blijf roeren en stukjes marshmallow toevoegen tot alles gesmolten is. Giet de warme massa over de gepofte rijst en schep alles met twee eetlepels door zodat alle rijst bedekt is met de plakkerige marshmallows.

Doe het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan. Strooi de sprinkles erover, leg er een stuk bakpapier over en duw de spinkles goed vast in de rijst. Zet het bakblik in de koelkast en laat in minimaal 2 uur hard worden.

Haal uit het bakblik en snij in rechthoekige stukken (ik koos voor 6×5 cm). Voor de traktatie heb ik de blokken per stuk verpakt. Doe je dat niet, bewaar ze dan in een gesloten koekblik, op die manier zijn ze ongeveer 2 weken houdbaar.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Een gedachte over “Gepofte rijst traktatie

  1. Mmm, mijn marshmellows blijven niet netjes wit; wordt toch lichtbruin. Daarnaast is het niet te doen om er nette stukken van te snijden.
    Helaas werd het bij ons dus geen mooie tractatie šŸ™

Geef een reactie