Konijnentaarten

Door Lieke

20161227_142210

 

Er was weer een vriendinnetje van ons jarig en ze had mij gevraagd of ik een taart voor haar wilde maken. In het begin wilde ze heel graag een prinsessentaart want het is een echt prinsessen-meisje! Samen hebben we op internet gezocht naar voorbeelden om te kijken wat ze leuk vond. Op Pinterest zagen we uiteraard heel wat leuks en daar hebben we ook de inspiratie opgedaan voor deze konijnentaart. Uiteindelijk had een schattig konijntje dus toch de voorkeur in plaats van roze en bling-bling.  Aangezien ze een heleboel visite kreeg hebben we er twee van gemaakt.

Floor is alweer 7 jaar geworden vind het zelf ook leuk om te bakken dus heeft ze ook nog eens heel goed geholpen. We waren een goed team en één van de twee konijnen heeft ze voor een groot gedeelte zelf versierd. Handig zo’n hulpje en ook nog eens een erg gezellige meidenmiddag!

 

20161227_141929

 

De taarten zijn gevuld en afgesmeerd met witte chocolade ganache met daar overheen een klein beetje kokos voor het effect van een zachte vacht. De oortjes zijn gemaakt van kokosbrood net als de kleine staartjes en ze hebben neusjes van mini marshmallows. Oogjes van een chocolade chip en met gesmolten chocolade is het mondje gemaakt. Om de konijntjes heen heb ik het versierd met gras gemaakt van groene slagroom en daarbij kant en klare eetbare bloemetjes van Dr. Oetker. De binnenkant van de taart bestaat uit een roze cake want het moet toch wel duidelijk zijn dat het gaat om taarten voor een klein prinsesje.. Dat heb ik jammer genoeg niet meer vast gelegd op foto maar jullie kunnen van mij aannemen dat dat voor een leuk effect zorgt bij het aansnijden.

Deze taart is uiteraard ook zéér geschikt voor in het voorjaar maar voor een kinderverjaardag kan hij altijd!

 

20161227_142104

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

3 gedachten over “Konijnentaarten

  1. Heel leuk!
    Wij hebben ze vandaag gemaakt, ook twee
    Je moet de snoet en achterkant wel een beetje bijsnijden zodat het wat ronder wordt dan de cakevorm merkte ik.
    Bedankt voor het idee!
    ☺️

Geef een reactie