Crispy Chocolade Pindakaas-repen

Door Hilde

Oh, deze repen zijn zo verschrikkelijk lekker! Nu ben ik natuurlijk ook wel een enorme fan van pindakaas, en al helemaal in combinatie met chocolade. Dat kan soms een machtige combi zijn, maar de gepofte rijst in deze repen houdt het geheel heerlijk luchtig en zorgt voor een lekkere knapperige bite. Echt zalig! En ook nog eens zo verschrikkelijk makkelijk om te maken, dat je echt gek bent als je dat ook zelf niet zo snel mogelijk gaat proberen. Dus… aan de slag en smullen maar!

Ingredi├źnten (14 repen):

  • 80 gram gepofte rijst
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram pindakaas
  • 1 eetlepel honing (+/- 20 gram)
  • 2 eetlepels kokosolie (+/- 30 gram)
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Topping:

  • 100 gram pure chocolade
  • 80 gram pindakaas

Extra nodig:

  • Vierkante bakvorm (19 x 19 cm)

Bereidingswijze:

Bedek het bakblik met bakpapier.

Doe de chocolade (in blokjes), samen met de pindakaas, honing, kokosolie en vanille-extract in een kom en verwarm het al roerend au bain-marie. Haal de kom van de pan als alles gesmolten is en roer de gepofte rijst erdoor. Doe het mengsel in het bakblik en druk alles stevig aan. Zet in de koelkast tot verder gebruik.

Smelt voor de topping de chocolade (in blokjes), samen met 40 gram pindakaas au bain-marie, giet dit over de bodem van gepofte rijst en strijk het gelijkmatig uit. Laat vervolgens ook de resterende 40 gram pindakaas op de bain-marie smelten en giet met een lepel strepen over de chocoladelaag. Trek er strepen in met de achterkant van een mes of een sat├ęprikker zodat er een mooi patroon ontstaat.

Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur staan om hard te worden. Haal uit de bakvorm, snij door de helft en snij elke helft in 7 repen. Bewaar de repen in een afgesloten bak in de koelkast.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie