Super snelle Havermoutkoekjes

Door Hilde

Dit is een recept van koekjes die binnen 20 minuten klaar zijn, en je gebruikt maar drie ingrediënten! Misschien goed om toe te voegen dat ze ook nog eens erg lekker en krokant zijn, niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

Zelf vind ik dit een ideaal recept om tijdens een verloren uurtje met de kinderen te maken, laat ze lekker alles door elkaar roeren, laat ze lekker snoepen en laat ze zelf hoopjes van het beslag maken. Het is ook een handige manier om van een restje gecondenseerde melk af te komen.

Je kan natuurlijk je best gaan doen om de koekjes zo mooi mogelijk op de bakplaat te krijgen, maar daar is dit recept helemaal niet voor bedoeld. Hou het lekker rustiek zullen we maar zeggen. Zorg ervoor dat de buitenkant lekker krokant is als je de koekjes uit de oven haalt en de binnenkant nog lekker plakkerig, dan heb je een kleine traktatie in je handen!

Ingrediënten (+/- 20 stuks):

  • 200 gram havermout
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 75 gram chocolade hagelslag

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Schep met een (ijs)lepel ongeveer 20 hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk elk hoopje een beetje plat met je hand. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant. Bewaar de koekjes in een afgesloten blik of plastic bak.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Een gedachte over “Super snelle Havermoutkoekjes

Geef een reactie