Swirl koekjes met honing en pecannoten

Door Hilde

Zien deze koekjes er niet mooi uit!? Het is een krokant koekje gevuld met een swirl van honing en pecannoten. Een heerlijke combinatie!

Door een simpel koekjesdeeg uit te rollen en te vullen creëer je direct een heel chique koekje. Zo leuk!

In het deeg zit amandelmeel verwerkt, wat het koekje mooi knapperig maakt. Je kan amandelmeel gewoon kopen in de supermarkt, maar ik heb het zelf gemaakt door blanke amandelen fijn te malen in de keukenmachine.

Ingrediënten (+/- 40 stuks):

  • 200 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1/2 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 95 gram amandelen/amandelmeel*
  • 300 gram bloem
  • Snufje zout
  • +/- 80 gram honing
  • 100 gram pecannoten

Extra nodig:

  • Vershoudfolie
  • Deegroller
  • Keukenmachine*
  • Handmixer

*Gebruik je amandelen ipv amandelmeel, vermaal deze dan in de keukenmachine tot ze helemaal fijn zijn.

Bereidingswijze:

Mix de boter met het suiker romig, voeg een half eitje en het vanille extract toe en mix alles samen. Voeg het amandelmeel en zout toe en mix door elkaar. Doe tot slot de bloem erbij, mix kort door en kneed het daarna met de handen tot een mooi deeg. Verpak het deeg in folie en laat een half uur rusten in de koelkast.

Hak de pecannoten in kleine stukjes. Verdeel een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak (ongeveer 35 x 35 cm). Verdeel de honing over het deeg (hoeveelheid kan een beetje op gevoel) en verspreid daarna de pecannoten over de honing. Leg een stuk folie onder het deeg en gebruik dit om het deeg op te rollen tot een stevige rol. Draai de folie dicht en laat de rol ongeveer een uur koud worden in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de rol in plakjes (ongeveer 7 mm dik) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 12-14 gaar en goudbruin. Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.

Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een reactie