Pindakaas chocolade fudge

Door Lieke

pindakaas-en-chocolade-fudge-2

 

Pindakaas chocolade.. dat is echt één van mijn favoriete combinaties. Er zijn velen die deze liefde met mij delen. Hier zijn dus ook al een heleboel recepten mee te vinden en er is een heleboel inspiratie te vinden online maar naar mijn idee kan er nooit genoeg van zijn. Bij deze dus een simpel fudge recept met een kleine knapperige bite. Ik heb een bakblik van 18×18 gebruikt maar één van 20×20 kan ook of als je deze beide niet hebt kun je bijvoorbeeld een kleine ovenschaal gebruiken.

Je kan het recept uiteraard ook maken zonder  de bite en de biscuitjes weglaten, dat is ook heerlijk dan is het silky smooth. Als je juist meer bite wilt dan voeg je tussen de pindakaas en chocolade nog een laag biscuitjes toe of je versierd de bovenkant er mee.

 

pindakaas-en-chocolade-fudge-1

 

Ingrediënten

 • 50 gram biscuitjes
 • 397 gr gecondenseerde melk (1 blik Friesche Vlag)
 • 175 gram pindakaas
 • 30 gram boter
 • 200 gram pure chocolade

Benodigdheden

 • bakblik 18×18
 • bakpapier

Bereiding

Pindakaas en chocolade fudge (6).jpg

 1. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en laat aan beide kanten iets uitsteken. Dit is om hem na die tijd er makkelijker uit te halen.Het is handig om de vorm eerst even in te vetten dan blijft het bakpapier mooi plakken. Breek de bicuitjes in stukjes en verdeel over te bodem.
 2. Verwarm 195 gram van de gecondenseerde melk (een half blikje) met de pindakaas en 15 gram boter in een pannetje op laag vuur. Blijf roeren tot alles gesmolten is en het één geheel wordt. Haal van het vuur en verdeel over de biscuitjes. Zet even in de vriezer of koelkast om vast af te koelen.
 3. Verwarm de tweede helft van het blikje gecondenseerde melk met de chocolade en de overige boter in een pannetje op laag vuur. Dit ook weer goed blijven roeren totdat alles gesmolten is, dit duurt iets langer dan bij de pindakaas laag. Dan het chocolade mengsel verdelen over de pindakaas laag.
 4. Zet dit nu een dik uur in de vriezer of een paar uur in de koelkast tot het volledig afgekoeld en uitgehard is. Even een mes bij de randjes zonder bakpapier langs halen en dan kan hij aan het bakpapier uit de vorm getild worden. In kleine blokjes snijden en smullen maar.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie