Vanille-Yoghurttaart

Door Hilde

Wat hebben we de laatste tijd al veel lekkere, warme (en zelfs hele hete!) zomerse dagen gehad! Bij ons thuis is het dan ook lekker de boel de boel laten en relaxed in de tuin hangen, zwembadje voor de kinderen, of met z’n allen naar het openluchtbad.

Dat zijn ook van die dagen dat je net niet kan bedenken wat we je moet gaan koken en laat staan dat je de oven aan wilt doen om een taart te bakken… Onderstaand recept is voor dat soort dagen en ook voor alle andere dagen dat je behoefte hebt aan een snelle, super makkelijke en heerlijk frisse taart!

De koekjesbodem van speculoosjes zorgt voor de nodige zoetige stevigheid en de yoghurtvulling met vanillesmaak is heerlijk fris en licht. Een echte zomerse aanrader!

Ingrediƫnten

  • 250 gram Lotus Speculoosjes (1 pak)
  • 100 gram roomboter
  • 450 gram Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
  • 200 ml slagroom
  • 7 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Extra nodig:

  • Springvorm 24 cm
  • Eventueel extra koekjes voor de versiering

Bereidingswijze:

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water.

Vermaal de koekjes tot fijne kruimels en smelt ondertussen de boter op een laag vuurtje. Meng de kruimels en gesmolten boter met elkaar, verdeel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Zet in de koelkast tot verder gebruik.

Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Roer de yoghurt los in een kom. Verhit een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes iets uit en doe met wat aanhangend vocht in het pannetje. Laat de gelatine al roerend smelten en haal dan direct van het vuur (let op: de gelatine mag niet koken!). Roer de gelatine door de yoghurt en spatel vervolgens de slagroom er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekjesbodem en strijk mooi glad. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Snij de rand van de taart voorzichtig los met een warm mes. Verkruimel een paar koekjes en strooi deze over de taart ter versiering.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie