Lemon curd Blondies

Door Hilde

Smeuïge, zoete blondies zijn altijd een lekkere traktatie. Aangezien ik tijdens de afgelopen hete dagen een echte lemon curd craving had, besloot ik een aangepast recept voor blondies te maken waar deze citroencrème in verwerkt zit.

De lemon curd heb ik zelfgemaakt, dat is wat mij betreft het allerlekkerst (Klik hier voor het recept). (Terwijl ik dit typ zit ik trouwens te snoepen van een verrukkelijk bakje zelfgemaakt roomijs, waar ook deze lemon curd in zit. Dat recept komt binnenkort online, dus hou de site in de gaten!)

Maar je kan het jezelf natuurlijk ook makkelijk maken en gewoon een potje lemon curd uit de winkel gebruiken!

De basis van het beslag is een combinatie van zachte boter, lichte basterdsuiker en witte chocopasta. Een lekker zacht zoet mengsel waar de frisse lemon curd heerlijk fris doorheen komt. Maak een stukje van deze blondie helemaal af met een extra schepje verse lemon curd bovenop en je hebt het perfecte gebakje voor bij je Afternoon tea!

Ingrediënten:

  • 150 gram (zachte) boter
  • 100 gram witte chocopasta
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout
  • ½ portie lemon curd (of ½ potje)

Extra nodig:

  • Vierkant bakblik (19×19 cm)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem en zijkanten van het bakblik bakpapier.

Mix de boter, chocopasta en suiker romig. Mix achtereenvolgens het eerste ei, het tweede ei en het vanille extract erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout, zeef dit bij het botermengsel en mix alles door elkaar. Mix 4 eetlepels lemon curd door het beslag.

Verdeel het beslag over het bakblik, schep hier 4 eetlepels lemon curd op en swirl er doorheen tot het mooi verdeeld is.

Bak de blondie in ongeveer 30 minuten gaar (goudbruin van boven; mag nog wat wiebelig zijn maar wel hard aan de bovenkant). Laat helemaal afkoelen in het bakblik.

Serveertip: Schep wat van de resterende lemon curd op de stukjes blondie.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een reactie