Marshmallow Brownie Bars

Door Hilde

Deze Marshmallow Brownie Bars maakte ik vorige week voor mijn broertje en schoonzusje omdat zij zo geweldig waren om twee dagen met onze kinderen in ons huis te bivakkeren, zodat wij met z’n tweeën naar een bruiloft in Den Haag konden gaan. Uiteraard hadden we zelf al een stukje geproefd voordat we weggingen (jammie!), maar toen we de volgende middag (na een geweldig bruiloftsfeest op het strand) weer thuis kwamen bleek alles alweer op! Oftelwel de Marshmallow Brownie Bars waren een aardig succes en dat was voor mij een reden om het recept zo snel mogelijk online te zetten.

Tijdens het bakken smelten de marshmallows helemaal en zijn als ze zijn afgekoeld veranderd in zoete, sticky, karamelachtige stukjes. Samen met de stukjes brownie is dit echt zeer smakelijk! De Bars zijn stevig en van boven krokant gebakken, maar tegelijkertijd ook heerlijk zacht en plakkerig vanbinnen. De ultieme combinatie van structuren!

Ingrediënten:

  • 100 gram koekjes
  • 50 gram boter
  • 100 gram marshmallows
  • 50 gram chocolade
  • 50 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 60 gram roomboter
  • 1 ei

Extra nodig:

  • Vierkant bakblik (20 x 20 cm)

Bereidingswijze:

Vet de bakvorm goed in met boter en bekleed helemaal met bakpapier.

Vermaal de koekjes in een keukenmachine. Laat het boter smelten op een laag vuurtje en roer dit door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zet ongeveer 10 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Knip alle marshmallows met een schaar in vier stukjes en verdeel alle stukjes over de koekbodem. Hak de chocolade in stukjes en verdeel deze er ook overheen.

Meng de bloem met de cacaopoeder, basterd- en kristalsuiker en zout. Laat het boter smelten in een pannetje en roer dit samen met het ei door het bloemmengsel tot een plakkerig, dik beslagje. Verdeel dit beslag in delen over de marshmallows (dit werkte voor mij het makkelijkst met de handen).

Zet het geheel in de oven en bak in 25 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen in het bakblik en snij vervolgens in stukken.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie