Karamelkoekjes

Door Hilde

Het is handig om een paar makkelijke recepten in je basis-repertoire te hebben. Zoals bijvoorbeeld koekjes die je zo klaar hebt, de koektrommel weer vol is en die iedereen lekker vindt. Onderstaand recept is zo’n soort koekje. Ontstaan omdat ik weer eens mijn overheerlijke koffiekoeken had gemaakt en daarna kritiek kreeg van mijn man, omdat hij niet van koffie houdt (waar ik trouwens niks van snap).

Om hem een plezier te doen heb ik wat spullen uit de kast gepakt en waren deze koekjes al snel een feit. En daarna direct nog een keer en nog maar een keer. Want ze zijn snel klaar, maar ook zo weer op!

Voor de vulling heb ik smeltchocolade karamelsmaak van de Jumbo gebruikt, een nieuwe smaakt smeltdruppels. Ideaal voor dit soort koekjes! Ik heb de druppels nog wel iets kleiner gehakt, omdat het ook maar kleine, dunne koekjes zijn. Die karamel, samen met een flinke snuf zeezout… Heerlijk!!

Ingrediënten (+/- 40 stuks:

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Flinke snuf zeezout (naar smaak)
  • 150 gram smelt chocolade karamelsmaak (Jumbo)

Bereidingswijze:

Kneed de boter, suiker, bloem, vanillesuiker, het ei en het zout door elkaar. Hak de karamel druppels in kleine stukjes en meng dit door het deeg. Verpak het deeg in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak kleine bolletjes van het deeg, verdeel ze over de bakplaat en druk een klein beetje aan. De koekjes lopen een klein beetje uit, laat dus wat ruimte tussen de bolletjes. Bak de koekjes 10 minuten in de oven tot de randjes verkleuren. Haal de bakplaat uit de oven en leg de koekjes direct op een rooster om af te koelen. De koekjes zijn nu nog slap en bros, schep ze daarom voorzichtig op. Als ze zijn afgekoeld zijn ze lekker krokant.

Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een reactie