Lemon Curd

Door Hilde

Voorheen als ik recepten met lemon curd maakte kocht ik vaak een potje bij de supermarkt (bijvoorbeeld deze lekker frisse citroen mousse taart). Tot ik erachter kwam hoe makkelijk en hoe lekker het is om de curd zelf te maken! En je ziet op de foto’s hoe mooi geel de curd wordt als je het zelf maakt, dat spat van het scherm (en van je bord) af.

Nu maak ik de curd dus altijd het liefste zelf. En aangezien ik twee nieuwe recepten heb waar mijn eigen lemon curd in verwerkt zit, was het tijd om deze ook online te zetten. Je kan de curd traditioneel serveren bij scones, maar je kan het ook gebruiken in deze Lemon curd blondies!

Sommige recepten laten je de curd in de pan maken en dat is zeker een optie. Ik kies zelf eigenlijk altijd voor au bain-marie verwarmen, omdat ik dan zeker weet dat het mengel nooit te heet wordt of aanbrand. Naar mijn idee een full proof recept dus!

Ingrediƫnten:

  • 2 citroenen (biologisch)
  • 175 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

Rasp het schil van 1 citroen en pers de citroenen uit. Doe de rasp samen met de suiker en boter in een hittebestendige kom en verwarm het au bain-marie tot de suiker en boter gesmolten is. Roer het citroensap erdoor. Kluts de 2 eieren los en giet deze al roerend (met een garde) bij het warme mengsel. Blijf het nu 20 minuten verwarmen en roer ondertussen rustig door.

Het mengsel zal na 20 minuten steviger zijn, maar het zal nog verder opstijven tijdens het afkoelen.

Heb je de lemon curd nodig voor een ander recept, giet het dan op een schaal of plaat, bedek het met folie en laat ongeveer 3 uur afkoelen in de koelkast.

Wil je de lemon curd bewaren, giet het dan in potjes en sluit deze af. Laat eerst afkoelen en zet de potjes daarna in de koelkast. Op deze manier is de curd ongeveer 2 weken houdbaar.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept: