MonChou taart met mandarijn

Door Hilde

Deze makkelijke MonChou taart ziet er extra vrolijk uit door de oranje mandarijntjes en smaakt heerlijk!

Met wederom een Koningsdag op komst die we anders vieren dan we gewend zijn, moeten we het voor ons thuis natuurlijk extra feestelijk maken! Met deze taart zet je zo een toepasselijke traktatie op tafel.

Romige MonChou met frisse mandarijn

De combinatie met bastogne, MonChou en mandarijn is zeker niet nieuw, maar doet het wel altijd heel goed. Het voordeel van de MonChou taart vind ik altijd dat het gewoon zo super snel en makkelijk te maken is. Vanwege alle drukte bij ons thuis met school, werk, studie en bestellingen, was ik dan ook op zoek naar precies zo’n makkelijk recept om toch met Koningsdag iets feestelijks te kunnen presenteren. En de taart is enorm lekker, laten we dat niet vergeten!

Ingrediënten MonChou taart

  • 240 gram koekjes
  • 100 gram boter
  • 300 gram MonChou (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 375 ml slagroom (koud)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje Klop-Fix
  • 2 blikjes mandarijnen op sap (2x 300 gram)

Extra nodig:

  • Springvorm 24 cm

Bereidingswijze:

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in met boter.

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en laat het boter in een pannetje smelten. Meng de kruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast tot verder gebruik.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en Klop-Fix. Mix in een andere kom de MonChou met de suiker tot een romig geheel. Spatel in drie delen de slagroom door de MonChou en verdeel het mengsel over de koekjesbodem. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Laat de mandarijnen goed uitlekken (het sap wordt niet gebruikt). Verdeel de mandarijntjes over de taart. Je kan ze er gewoon opscheppen en verdelen of netjes neerleggen, net wat je zelf leuk vindt. Doe dit wel op dezelfde dag als het aansnijden van de taart, anders kan het vocht van de mandarijntjes teveel gaan uitlopen.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Een gedachte over “MonChou taart met mandarijn

Geef een reactie