Pepernoot truffels

Door Lieke

20161107_131759

Pepernoten zijn uit zichzelf al lekker maar je kan er ook heerlijke dingen mee maken. Eerder maakte ik al de pepernoten karamelkoek en nu ben ik voor truffels gegaan.

Met truffels kan je eindeloos variĆ«ren en ze zijn (bijna) altijd een succes. Het leukste aan truffels vind ik dat ze heel makkelijk te maken zijn maar ze zien er wel mooi en luxe uit. Gezien de tijd van het jaar kan de pepernoot truffel natuurlijk niet ontbreken. Deze zullen het zeker weten goed doen op pakjesavond want ze zijn om van te smullen!

20161107_131654

 

Ingrediƫnten (20 stuks)

  • 250 gram pepernoten
  • 100 gram mascarpone
  • 200 gram melkchocolade
  • handvol schuddebuikjes

Bereiding

  1. Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine en voeg daarna de mascarpone toe. Meng dit goed door elkaar en zet in de koelkast.
  2. Smelt de chocolade au bain marie en zet even aan de kant, het is nu warm genoeg en zal niet direct stollen.
  3. Maak nu bolletjes van het pepernoot mengsel en haal deze daarna door de chocola. Ik heb hiervoor twee kleine vorkjes gebruikt, door de balletjes over te geven en even op het vorkje te laten liggen kan je ze wat laten uitlekken. Leg ze daarna op een stuk bakpapier. Druk bij elk balletje drie schuddebuikjes in de chocolade of versier naar eigen wens.
  4. Laat ze nu goed uitharden. Daarna kunnen eventuele lelijke randjes of druppels van chocolade er afgebroken worden en ze zijn klaar om te serveren.

Bewaar ze in een afgesloten bakje en zet ze vanwege de mascarpone wel in de koelkast.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

0 gedachten over “Pepernoot truffels

Geef een reactie