Pepernoten karamelkoek

Door Lieke

img_20161105_103617

 

De pepernoten liggen alweer een poosje in de schappen maar aangezien de lieve Sint nu bijna in ons land is vond ik het tijd om er weer mee aan de slag te gaan.

Zoals de naam al zegt heb je voor dit recept karamel nodig. Ik heb in dit geval gekozen om hier dulce de leche voor te gebruiken. Als je wilt hoe je dat maakt kijk dan op de pagina Dulche de Leche.

 

img_20161105_103718

Ingredi├źnten

  • 250 gram pepernoten + handvol voor de versiering
  • 100 gram boter
  • dulce de leche
  • 200 gram melkchocolade
  • 30 gram witte chocolade

Benodigdheden

  • Bakblik 18×18

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel de pepernoten in de keukenmachine of stop ze in een plastic zak en rol ze met de deegroller kapot. Smelt de boter en meng dit door de verkruimelde pepernoten.
  3. Verdeel over de bodem van het ingevette bakblik en druk goed aan met achterkant van een lepel. Bak de bodem in de voorverwarmde oven 5 minuten af. Laat de bodem afkoelen, zet deze eventueel even in de koelkast of vriezer.
  4. Smelt de melkchocolade au bain marie en zet even aan de kant. Verdeel nu eerst de dulce de leche over te bodem. Giet hier de chocolade overheen en deze ook weer goed verdelen.
  5. Strooi de pepernoten over de laag chocolade of arrangeer ze naar eigen wens.
  6. Smelt de witte chocolade in een spuitzakje in de magnetron, knip een klein puntje van het zakje en spuit lijntjes over de bovenkant. Nu alleen nog goed laten afkoelen en uitharden.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

2 gedachten over “Pepernoten karamelkoek

Geef een reactie