Chocolade pindatruffels

Door Lieke

20161102_134915

 

Deze overheerlijke chocolade pindatruffels wil ik als eerst met jullie delen. Hier zie je direct een aantal van mijn favoriete dingen terug namelijk chocolade en pindakaas (dan vooral de combinatie van die twee, jammm)

 

Ingrediënten

  • 100 ml slagroom
  • 80 gram pure chocolade
  • 80 gram pindakaas
  • klontje boter
  • ongezouten pinda’s (in stukjes)

Bereidingswijze

  1. Doe de chocolade, pindakaas en het klontje boter in een kom.
  2. Verwarm de slagroom in een pannetje. Haal van het vuur als het begint te bubbelen en giet in de kom over de chocolade en pindakaas. *
  3. Goed roeren totdat alles gesmolten is en er een glad mengsel ontstaat. Zet dit minimaal een uur in de vriezer.
  4. Schep met een lepeltje wat van het afgekoelde mengsels en maak hier een balletje van. Rol het balletje door de stukjes pinda.

De pinda’s kan je verkruimelen door gebruik te maken van een keukenmachine maar dan krijg je gauw hele kleine kruimeltjes of gruis. Daarom koos ik er nu voor om de pinda’s in een zakje te doen en met een koekenpan kapot te slaan.

Bewaar ze in een afgesloten bakje, dat kan op kamertemperatuur maar als je ze een aantal dagen wil bewaren zet ze dan in de koelkast.

*Je kan er ook voor kiezen om alle ingrediënten bij elkaar in een kom te doen en in één keer au bain marie te verwarmen.

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

0 gedachten over “Chocolade pindatruffels

Geef een reactie