Pindakaas-Chocolade Fudgetaart

Door Hilde

 

Dit taartje is er echt een in de categorieën ‘probeer daar maar eens van af te blijven’ en ‘niemand hoeft te weten hoe makkelijk dit is.’ De zachte fudge smelt op je tong en laat je direct verlangen naar een nieuwe hap. En dan ook nog in de geweldige smaakcombinatie pindakaas met chocolade! Het is een simpel recept, ook als je geen keukenprins(es) bent kan dit niet mislukken. Nog extra voordelen zijn dat je voor dit taartje geen oven nodig hebt en dat je maar weinig ingrediënten in huis hoeft te halen, maar je krijgt toch gegarandeerd een geweldig resultaat. Oftewel, dit taartje moet je echt in je repertoire hebben voor de momenten dat je nog snel even iets wilt maken omdat je net hebt gehoord dat er morgen visite komt. Ideaal om op een avondje of zaterdagmiddag even in elkaar te flansen en de volgende dag volop van te genieten.

 

 

Tip: Je kan heel goed variëren met dit taartje. Gebruik bijvoorbeeld eens pindakaas met stukjes noot, voeg zelf gehakte pinda’s toe of kies voor een hele andere smaakcombinatie zoals witte chocolade/Speculoos.

Ingrediënten:

  • 80 gram volkoren biscuits
  • 40 gram + 2 eetlepels roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 gram chocolade (puur of melk)
  • 3 eetlepels pindakaas

Extra nodig:

  • Rond bakblik 18 cm.

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine (of sla ze kapot in een zakje). Smelt de boter in een pannetje, meng dit met de koekkruimels en druk dit stevig aan in het bakblik. Zet de bodem in de koelkast.

Hak de chocolade in stukjes. Verdeel de gecondenseerde melk over twee pannetjes, doe in beide pannetjes een eetlepel boter. Doe in de ene pan de chocoladestukjes en in de andere pan de pindakaas. Laat de inhoud van beide pannetjes op een laag voor smelten en roer regelmatig door.

Haal het bakblik uit de koelkast en giet als eerste het chocolademengsel over de bodem. Giet vervolgens het pindakaasmengsel daar overheen. Schep met de achterkant van een mes of lepel voorzichtig beide mengsels iets door elkaar om een swirl te creëren. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

     

     

Snij voorzichtig de rand los en verwijder het bakblik. Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, de taart is dan ruim een week houdbaar. Je kan de taart ook (in stukjes) invriezen.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

2 gedachten over “Pindakaas-Chocolade Fudgetaart

  1. Hi ladies
    Heb een vraagje toen ik laatst fudge maakte… gec melk boter en choc ging hij splitsen.
    Wat kan ik hier aan doen?
    Greetz Y

    1. Hey! Zorg er allereerst voor dat zowel de chocolade als de gecondenseerde melk op kamertemperatuur is. Schiften gebeurt vaak als twee ingrediënten niet dezelfde temperatuur hebben. Zorg er ook voor dat het vuur op z’n laagst staat en je beide ingrediënten langzaam al roerend verwarmd. Een andere oorzaak kan zijn dat er misschien water bij het mengsel is gekomen, let daar dus ook goed op.
      Hopelijk lukt het de volgende keer wel. Succes!

Geef een reactie