Paasei Rocky Road

Door Hilde

 

Het is alweer bijna Pasen en er worden overal volop chocolade-eitjes verkocht. Net als met pepernoten heb je ze tegenwoordig in steeds meer fantastische smaken. Paaseitjes zijn helaas heel riskant om in huis te hebben, want hoewel een schaaltje met eitjes op tafel erg gezellig staat, is het ook heel verleidelijk om er steeds even bij te zitten. Datzelfde probleem zul je met dit grote paasei ook hebben, dus wees daar op voorbereid! Een Paas Rocky Road is natuurlijk super mooi om in de Paastijd op tafel te zetten (oehs en ahs gegarandeerd!), maar het is ook erg leuk om cadeau te geven. En het is ook nog eens een ideaal recept om samen met kinderen te maken en ze lekker los te laten op de versiering.

 

 

Voor het maken van dit prachtige paasei heb ik een bakring in de vorm van een ei gebruikt (hier gekocht), maar je kan ook een hele mooi Paas Rocky Road maken in een ronde of vierkante vorm. Je kunt voor de versiering van dit ei van alles bedenken, maar het leukste is natuurlijk om Pasen-gerelateerde lekkernijen te gebruiken.

 

Ingrediënten:

  • 200 gram melkchocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • Paaseitjes in verschillende smaken
  • Snoepjes, koekjes en strooisels

Extra nodig:

  • Bakring of bakblik (gebruik je geen ei-vorm kies dan voor een ronde bakblik van 18 cm of vierkante browniebakvorm van 20 x 20 cm)
  • Plastic stroken (makkelijk te knippen van bv insteekhoezen)

 

Bereidingswijze:

Hak de chocolade in brokjes. Smelt twee derde van melkchocolade, haal van het vuur en roer de rest van de melkchocolade erdoor. Herhaal dit voor de witte chocolade. Giet de chocolade in twee maatbekertjes of schenkkannen.

     

Bekleed een bord of dienblad met bakpapier en plaats hier de bakring op. Zet plastic stroken aan de binnenkant van de bakring (Gebruik je een bakblik met bodem, bekleed dan gewoon het bakblik helemaal met bakpapier). Giet beide smaken chocolade tegelijkertijd in de vorm en laat het naar elkaar toe lopen. Strijk de chocolade met een spatel of lepel goed uit en swirl het een beetje door elkaar.

     

Versier de chocolade naar wens met paaseitjes en andere versiering. Laat het chocolade ei in ieder geval 4 uur staan om goed stevig te worden en haal daarna voorzichtig de vorm er af.

 

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

2 gedachten over “Paasei Rocky Road

Geef een reactie