Chocoladerepen

Door Hilde

 

Dit is het eerste recept dat ik op mijn blog Hilde’s Keuken heb geplaatst en ik heb gekozen voor een makkelijk maar ook heerlijk recept: mijn eigen chocoladerepen!

Iedereen kent natuurlijk de chocoladerepen van Tony’s Chocolonely, waar de lekkerste smaaksensaties voorbij komen. Mijn absolute favoriet is die met karamel en zeezout, die repen zijn bij mij niet veilig. Het leuke aan zelf chocoladerepen maken is dat je ook zelf de lekkerste en gekste smaken kan maken en proberen. Voor mijn eerste repen heb ik gekozen voor pepernoot-cranberrie en (uiteraard) voor karamel-zeezout. Op de foto hieronder zie je een reep met smarties, ik maak ze ook wel eens met noten en rozijnen, een handige manier om je restjes op te maken.

 

 

Begin met het bedenken welke smaken je wilt gebruiken en van welke soort chocolade je de repen wilt maken. Voor de karamel-zeezout heb ik gekozen voor melkchocolade. Voor de vulling heb ik een aantal fudgesnoepjes in kleine stukjes gesneden. De pepernoot-cranberrie repen zijn gemaakt van witte chocolade, ik heb hiervoor een handjevol pepernoten en gedroogde cranberries in stukjes gehakt. Hoeveelheden voor de vulling zijn afhankelijk van je eigen smaak en van de soort vulling waar je voor kiest. Vooral bij het toevoegen van zeezout is het belangrijk om zelf te proeven en je eigen smaak te laten bepalen.

 

Voor het maken van de repen heb ik gebruik gemaakt van mallen, deze zijn online te verkrijgen. Heb je zulke mallen niet in huis, gebruik dan een klein bakblik of cakeblik (de verhoudingen kunnen dan natuurlijk afwijken). Het leuke aan de mallen is dat je ‘echte’ repen krijgt waar je stukken vanaf kunt breken. De inhoud van zo’n mal is een chocoladereep van 100 gram.

Ingrediënten (per 3 repen):

  • 300 gram chocolade
  • Vulling naar keuze

Bereiding:

Zorg dat je vulling klaar ligt.

Hak de chocolade in kleine stukken en smelt twee derde hiervan au bain marie. Het is belangrijk dat de chocolade niet te warm wordt, anders stolt het later niet meer goed. Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en roer je daar de rest van de chocolade doorheen.

     

Als de rest van de chocolade goed is opgenomen kan je de vulling er doorheen roeren. Verdeel vervolgens de gevulde chocolade over de mallen. Laat de repen minstens een paar uur, het liefst een hele nacht liggen om goed uit te harden en verwijder ten slotte (voorzichtig) de mallen.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

3 gedachten over “Chocoladerepen

Geef een reactie