Speculoos koffieleutjes truffels

Door Lieke

Lotus Speculoos Koffieleutjes Truffels (5)

 

De Speculoos Koffieleutjes van Lotus vind ik altijd al lekkere koekjes. Het zijn ook koekjes die bijna iedereen wel kent of in huis heeft gehad. Ik zie ze regelmatig verschijnen naast een kopje koffie of in mijn geval naast een kopje thee. Al een poosje loop ik met het idee rond om hier truffels van te maken. Ik dacht dat moet vast en zeker slagen en dat klopt ook. De combinatie met witte chocolade is heerlijk. Ze kunnen er hier thuis ook niet vanaf blijven.

 

Lotus Speculoos Koffieleutjes Truffels (2)

 

Ingrediënten (20 stuks)

  • 20 gr slagroom
  • 400 gr witte chocolade
  • 250 gr lotus speculoos koffieleutjes
  • 100 gr monchou

Bereiding

  1. Smelt 100 gram witte chocolade samen met de slagroom au bain marie en laat even afkoelen. Zet minimaal 45 min in de vriezer om op te stijven.
  2. Houd één koffieleutje apart voor de versiering en verkruimel de rest in een keukenmachine of stop in een plastic zakje en rol tot kruimels met een deegroller. Meng de monchou door de kruimels en zet zolang in de koelkast.
  3. De witte chocolade is nu goed stijf maar nog wel kneedbaar. Maak er kleine balletjes van van ongeveer een halve centimeter doorsnee. Maak nu van het koekkruimel mengsel balletjes van 1,5 a 2 centimeter doorsnee. Druk deze een beetje plat en druk dan een kuiltje in het midden. Stop een witte chocolade balletje er in en vouw de koekkruimels er omheen. Goed aandrukken maar wel voorzichtig zodat de chocolade er niet uit gedrukt wordt. Zet in de koelkast.
  4. Smelt de rest van de witte chocolade au bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten is kunnen de balletjes er door gehaald worden. Hiervoor kunnen bonbon vorkjes gebruikt worden maar als je daar net als ik niet over beschikt kan het met twee gewone of gebaksvorkjes. Doop de balletjes helemaal onder de chocolade en til er met de vorkjes uit. Geef een paar keer over om de dikste chocolade er af te laten druppen. Leg daarna op een stuk bakpapier. Maak van het achtergehouden koffieleutje kruimels die wat groffer zijn en strooi die over de truffels. Laat ze nu volledig uitharden voor het serveren.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie