Paasei cupcakes met karamel topping

Door Lieke

 

 

Paaseitjes zijn niet alleen maar heerlijk om zo van te snoepen, ze zijn ook prima te gebruiken in een baksel. Zo maak je van een gewoon recept in een wip een Paas recept. Ik heb de paaseitjes verwerkt in cupcakes. Er siert niet alleen een prachtig eitje boven op de cupcake maar er zit er ook één binnen in als smakelijke verassing. Dit zijn leuke, simpele cakejes die erg gewaardeerd zullen worden tijdens de paasdagen.

Ik heb gekozen voor twee verschillende soorten paaseitjes. De ene helft heb ik gevuld en versierd met karamel zeezout eitjes (mijn persoonlijke favoriet!) en de andere helft met eitjes met een karamel vulling. Er liggen ondertussen oneindig veel varianten in de schappen dus je kunt zelf uiteraard kiezen voor je favoriete smaak. De smaken die ik heb gekozen passen wel erg goed bij de karamel topping. Voor deze topping gebruik ik Dulce de Leche, klik op de link om te zien hoe je dit maakt. Het kost geen moeite, je moet alleen een poosje wachten.

 

Ingrediënten (12 stuks)

Cupcakes:

  • 125 gr boter
  • 125 gr suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk
  • 6 paaseitjes karamel zeezout
  • 6 paaseitjes met karamel vulling

Topping:

  • 150 gr boter
  • 150 gr poedersuiker
  • 150 gr Dulce de Leche
  • 6 paaseitjes karamel zeezout
  • 6 paaseitjes met karamel vulling

 

Benodigdheden

  • muffin bakvorm
  • Papieren cupcake vormpjes

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit is vooral belangrijk voor de boter en de eieren.

Mix de boter met de suiker op een hoge snelheid tot een romig geheel. Voeg eerst een ei toe, mix tot deze volledig is opgenomen en voeg daarna het tweede ei toe. Zeef het bakmeel en voeg toe aan het beslag. Mix dit totdat het is goed gemengd is, mix niet te lang door. Voeg de eetlepels melk toe en opnieuw kort mixen.

  

Druk in elk gat van de muffin bakvorm een papieren cupcake vormpje. Verdeel het beslag over de vormpjes en druk het voorzichtig een beetje gelijkmatig aan. Druk in elke vorm een paaseitjes in het midden door naar de bodem. Strijk daarna het beslag er voorzichtig een beetje overheen.

Bak ze in 20-25 minuten in de oven gaar. Je kunt met een satéprikker kijken of ze gaar zijn. Maar pas op druk deze niet helemaal in het midden naar beneden want dan druk je door het eitje heen. Probeer daar voorzichtig even bij langs te prikken. Zit er nog beslag aan de prikker laat ze dan nog een paar minuten staan. Komt de prikker er schoon weer uit dan zijn de cupcakes gaar.

Laat ze volledig afkoelen voor de topping er op komt anders zal deze smelten.

  

Mix voor de topping de boter en poedersuiker een aantal minuten op hoge snelheid door. Voeg daarna de Dulche de Leche toe en mix tot een geheel. Het zal nu niet helemaal goed stevig zijn dus zet het eerst minimaal een half uur in koelkast om wat op te stijven. Smeer een lekkere laag topping over de cupcakes en druk er ter versiering een paaseitje in.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

  

Deel dit recept:

Een gedachte over “Paasei cupcakes met karamel topping

Geef een reactie