Witte Crunch cheesecake bites met KitKat bodem

Door Lieke

nestle-crunch-cheesecake-bites-2

 

Zoals ik al gemeld had mag ik meedoen als bloginsider van Laura’s Bakery met een challenge van Nestlé om met de nostalgische chocolademerken te gaan bakken. Ik mag hiervoor twee recepten maken. Eerst een gewoon ‘uitprobeer’ recept en daarvoor heb ik gekozen om met de Nestlé Crunch Wit en KitKat aan de slag te gaan. Altijd spannend om iets nieuws te bedenken maar wel super leuk om te doen. Bij deze dus het recept voor de cheesecake bites en stay tuned voor mijn volgende recept want daarmee hoop ik de gouden combinatie te bedenken om de KitKat-Smarties taart te evenaren. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag maar ik zit in elk geval bomvol ideeën dus daar ga ik de komende tijd druk mee aan de slag.

 

nestle-crunch-cheesecake-bites-3

 

Ingrediënten

 • 200 gr KitKat
 • 60 gr boter
 • 100 gr monchou
 • 250 gr mascarpone
 • 100 gr poedersuiker
 • 250 gr slagroom
 • 200 gr Nestlé Crunch Wit

Benodigheden

 • bakvorm vierkant 18×18 of 20×20

Bereiding

 1. Vet de bakvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier en laat deze aan twee kanten uitsteken over de rand. Zo kan je hem er makkelijker uithalen. Maal de KitKat in de keukenmachine of stop in een plastic zakje en rol fijn met een deegroller. Smelt de boter en voeg dit aan de gemalen KitKat toe. Verspreid over de bodem van de bakvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zit dit even in de vriezer om op te stijven.
 2. Voeg de monchou, mascarpone en 80 gram poedersuiker samen in een kom en mix tot een romig geheel. Mix in een andere kom de slagroom met de overige 20 gram poedersuiker stijf. Voeg eerst een klein beetje van de slagroom toe aan het monchou mascarpone mengsel en meng dit met een spatel goed door elkaar. Voeg daarna de overige slagroom toe en meng tot het een geheel is.
 3. Breek 100 gram Nestlé Crunch Wit in stukjes en hak deze dan tot kleinere stukjes met een mes. Meng dit door het roomkaas slagroom mengsel. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Laat het nu minimaal 4 uur maar met voorkeur een hele nacht opstijven in de koelkast.
 4. Snij met een mes langs de zijkanten cheesecake waar geen bakpapier zit om hem los te maken. Trek nu voorzichtig aan de uitstekende stukken bakpapier om hem uit de vorm te halen. Voor de versiering opnieuw 100 gram Nestlé Crunch Wit in stukjes breken en tot kleine stukjes hakken. Verdeel deze over de bovenkant. Snij in kleine vierkante blokjes en serveer.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

2 gedachten over “Witte Crunch cheesecake bites met KitKat bodem

Geef een reactie