Door Lieke
Kijk eens naar deze heerlijke chewy chocolade koekjes. Het koekje is voorzien van een crunchy randje en goddelijk zacht van binnen. Onderweg kom je ook nog eens zoete karamel fudge tegen als een verrukkelijke verassing. Niet te vergeten de chocoladechips die er ook nog in verwerkt zitten. Deze koekjes zijn echt een succes nummer en ik heb dan ook direct al het verzoek gekregen om ze nogmaals te maken. De tweede portie is dus al een feit en ik weet wel zeker dat er nog meer gaan volgen.
Ik heb ze samen met onze 4 jarige zoon gemaakt, ze zijn dus ook erg geschikt om samen met kinderen te maken. En ze zijn helemaal geschikt met het hele gezin van te genieten!
Ingrediënten
- 250 gram boter
- 200 gram witte bastersuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 300 gram bloem
- 50 gram cacao
- snuf zout
- 2 tl bakpoeder
- 400 gram pure chocolade (chips)
- 200 gram karamel fudge snoepjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zorg er voor dat de boter zacht en op kamertemperatuur is. Mix de boter met de witte bastersuiker en de kristalsuiker. Als het een romig geheel is voeg dan eerst één ei toe, mix tot deze volledig is opgenomen en voeg dan het tweede ei toe en doe hierbij hetzelfde.
Smelt 200 gram van de chocolade chips in de magnetron met 15 seconden interval. Haal na elke 15 seconden uit de magnetron en roer goed door. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten is. Mix de gesmolten chocolade dan door het mengsel. Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder en meng dit door het mengsel tot het een samenhangend deeg wordt.
Voeg de overige chocolade chips toe en meng er goed door. Als het deeg nog erg plakkerig is kan je het deeg beter even voor ongeveer 30 minuten in de koelkast zetten.
Pak ongeveer een eetlepel vol deeg en druk dit een beetje plat. Snijd de karamel snoepjes doormidden. Druk een half karamel snoepje midden in het plakje deeg en vouw het deeg er omheen. Rol tot een bolletje. Je kunt ongeveer 32 bolletjes van maken. Bak ze in 13-15 minuten gaar. Ze zullen nog erg zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat ze daarom eerst een aantal minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze van de plaat af haalt om verder af te koelen.
Bij mij passen ze uiteraard niet alle 32 tegelijk op de bakplaat dus ik heb ze in een paar porties afgebakken. Bewaren kan in gewone koektrommel.
Een beetje van zus is ook te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!
Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:
Deel dit recept: