Door Lieke
Zoals jullie weten doe ik mee aan een challenge van Nestlé om de opvolger van de wereld beroemde KitKat-Smarties taart te verzinnen. Dit is voor mij de gouden combinatie! Het is een no-bake cheesecake met drie verschillende lagen. Nou ja de cheesecake is no-bake maar de bodem heb ik wel afgebakken in de oven zodat deze krokant wordt en steviger blijft. Heb je geen oven dan laat je die stap achterwege en kan je toch deze taart nog maken.
De onderste lichte laag is gevuld met Smarties, dan volgt een melkchocolade laag met stukjes Rolo en boven op een pure chocolade laag met stukjes Lion. De bodem is hoog dus deze drie lagen blijven nog een verassing tot het aansnijden. Voor de versiering heb ik ook nog Bros bolletjes gebruikt.
Ik heb zelf al een stukje geproefd bij mijn kopje thee en ik moet eerlijk zijn hij is heer-lijk! Dat blijft toch elke keer weer spannend als je iets nieuws verzint maar hij is zeer goed gelukt. Wel even een waarschuwing, neem kleine stukjes want zoals je misschien al wel verwacht: hij is erg machtig.
Ingrediënten
- 400 gr digestive met pure chocolade
- 100 gr boter
- 300 gr monchou
- 450 gr mascarpone
- 300 gr slagroom
- 80 gr poedersuiker
- 200 gr melkchocolade
- 150 gr pure chocolade
- 4 el cacao poeder
- 150 gr Smarties
- 168 gr Lion (4 grote repen)
- 202 gr Rolo (4 grote rollen)
- 50 gr Bros bolletjes
Benodigheden
- Springvorm 24 cm
- bakpapier
Bereiding
Bodem
- 400 gr digestive met pure chocolade
- 100 gr boter
- 2 el cacaopoeder
- Verwarm de over voor op 200 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet deze verder goed in.
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en smelt de boter. Meng dit goed door elkaar samen met de cacaopoeder. Verdeel over de bodem en druk omhoog tegen de rand. Druk de bodem en rand beide goed aan met de achterkant van een lepel. Bak deze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen.
1e laag cheesecake
- 125 gr monchou
- 200 gr mascarpone
- 100 gr slagroom
- 80 gr poedersuiker
- 100 gr Smarties
- Mix de monchou, mascarpone en poedersuiker tot een romig mengsel.
- Klop de slagroom in een andere kom stijf.Meng eerst een klein beetje slagroom door het roomkaas mengsel tot dit één geheel is en schep daarna de overige slagroom er door.
- Hak de Smarties doormidden meng dit als laatste er door. Verdeel dit over de afgekoelde bodem en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
2e laag cheesecake
- 100 gr monchou
- 150 gr mascarpone
- 100 gr slagroom
- 200 gr melk chocolade
- 156 gr Rolo (3 grote rollen)
- Smelt de chocolade au bain marie en zet eerst even aan de kant om iets te laten afkoelen.
- Mix de monchou en mascarpone tot een romig mengsel. Mix de gesmolten chocolade met de roomkaas tot één geheel. Klop de slagroom in een andere kom stijf. Meng eerst een klein beetje slagroom door het roomkaas mengsel tot dit één geheel is en schep daarna de overige slagroom er door.
- Halveer de Rolo’s en roer de stukjes door het mengsel. Verdeel dit over de eerste laag en zet weer voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
3e laag cheesecake
- 75 gr monchou
- 100 gr mascarpone
- 100 gr slagroom
- 150 gr pure chocolade
- 2 el cacaopoeder
- 126 gr Lion (3 grote repen)
- Smelt de chocolade au bain marie en zet eerst even aan de kant om iets te laten afkoelen.
- Mix de monchou en mascarpone tot een romig mengsel. Mix de gesmolten chocolade met de cacaopoeder en de roomkaas tot één geheel. Klop de slagroom in een andere kom stijf. Meng eerst een klein beetje slagroom door het roomkaas mengsel tot dit één geheel is en schep daarna de overige slagroom er door.
- Snijd de Lion in plakjes en halveer deze, roer de stukjes door het mengsel. Verdeel dit over de tweede laag en laat minimaal vier uur maar met voorkeur een hele nacht opstijven in de koelkast.
Versiering
- Versier voor het serveren naar eigen wens met de overige Rolo, Lion, Smarties en de Bros bolletjes.
Een beetje van zus is ook te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?