Croissants met frambozenpudding

Door Hilde

Hoe mooi zijn deze croissants voor een luxe ontbijt of bijzondere lunch!

De frambozenpudding is echt super lekker, niet te zoet en heerlijk fris van smaak. Samen met de roomboter croissant en poedersuiker vormt het een fantastisch ontbijt! Hier maak je iedereen blij mee ­čÖé

Ingredi├źnten (4 stuks):

  • 300 gram frambozen (uit de vriezer)
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 ml slagroom
  • 15 gram ma├»zena
  • 20 gram boter
  • 3 eigelen
  • 4 roombotercroissants
  • Poedersuiker

Extra nodig:

  • Spuitzak, eventueel met gekarteld spuitmondje

Bereidingswijze:

In het geval van bevroren frambozen, laat ze eerst ontdooien (dit kan ook in een pan op een laag vuurtje). Pureer de frambozen met een staafmixer en haal ze door een zeef om de zaadjes te verwijderen en er een gladde puree overblijft.

Roer de eigelen met de maïzena, de helft van de suiker, vanillesuiker en een klein scheutje slagroom tot een papje.

Verwarm de frambozenpuree al roerend, samen met de slagroom, boter en de rest van de suiker tot het kookt. Giet de kokende puree op het mengsel van eigeel, ondertussen roerend met een garde, mix goed door en giet het geheel terug in de pan. Blijf op middelmatig vuur goed doorroeren tot het mengsel weer kookt en kook het al roerend anderhalve minuut zachtjes door. Tijdens het koken zal het indikken. Giet de pudding op een bord, bedek met vershoudfolie en laat in de koelkast helemaal afkoelen.

Snij de croissants horizontaal doormidden. Roer de pudding goed los en doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit de pudding op de onderkant van de 4 croissants en leg de bovenkant er op. Bestrooi de croissants royaal met poedersuiker. Serveer direct, dan zijn ze het lekkerst. Je kan ze eventueel een dag bewaren in de koelkast.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een reactie