Honing walnoten cheesecake

Door Lieke

Honing walnoten cheesecake (2)

Honing walnoten cheesecake (7)

 

I LOVE CHEESECAKE! Zo dat is er uit.. ja jullie hebben hier te maken met een echte cheesecake lover. Ik bedoel what’s not to love? Ze zijn er in duizenden variaties, de één nog lekkerder dan de andere. Voor iedereen wat wils. Zelf kan ik niet kiezen wat ik lekkerder vind, de bake of no-bake versie. Dat is natuurlijk ook weer afhankelijk van de smaak maar ik ben eigenlijk altijd fan.

Je zult wel begrijpen dat ik dan ook heel enthousiast was toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen aan de cheesecake challenge van Philadelphia. Mariette van Zoetrecepten is ook een echte cheesecake lover en ik mocht als bloginsider de uitdaging aan gaan om een nieuwe -variant te bedenken. Ik kreeg een heel leuk pakketje thuisgestuurd met daarin een heel klein koeltasje met bakjes Philadelphia. Er zat ook nog een mooi schort bij in en een rol Oreo’s. Die heb ik voor dit recept niet gebruikt maar komen zeker nog wel van pas.

 

MijnPhiladelphiaCheesecake.jpg

 

Ik was er vrij snel over uit dat ik dit keer voor een gebakken cheesecake wilde gaan. Nu alleen nog bedenken welke smaak. Vorige week heb ik walnoten blondies gemaakt en die waren een succes. Nou vind ik walnoten op zich niet de lekkerste noten maar in een zoet recept doen ze het wel altijd erg goed. Vandaar is ook het idee ontstaan voor de honing walnoten cheesecake. Die smaak combinatie vind ik altijd erg lekker en als smaken goed bij elkaar passen dan doen ze het (vaak) ook wel goed in een recept. Dat is dit keer zeker weten het geval.

 

Honing walnoten cheesecake (4)

 

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 200 gr walnoten
  • 120 gr theebiscuitjes
  • 750 gr Philadelphia
  • 250 gr honing + 3 á 4 eetlepels
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 20 gr bloem

Benodigheden

  • springvorm 24 cm
  • (hand)mixer
  • keukenmachine
  • spuitzak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Maal de koekjes en 125 gr van de walnoten fijn met een keukenmachine. Smelt de boter, voeg deze toe en meng goed door elkaar. Vet de springvorm in en verdeel en mengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  2. Klop 650 gr Philadelphia romig, voeg de honing toe en mix door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en mix elke keer tot het ei volledig is opgenomen. Voeg de slagroom toe en mix ongeveer een minuutje tot één romig geheel. Als laatst de bloem toevoegen en nog even kort mixen tot ook de bloem opgenomen is. Verdeel het mengsel over de bodem en bak in 60 minuten gaar. Zet de oven uit, zet de deur van de oven op een kier en laat de cheesecake zo nog 45 minuten in de oven staan. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  3. Houd 8 walnoten apart en maal de overige walnoten fijn met een keukenmachine. Mix deze met de overige 100 gr Philadelphia en een eetlepel honing tot een romige crème. Stop de walnoten crème in een spuitzak en knip er een puntje af. Spuit nu acht bolletjes crème rondom de rand van de cheesecake. Druk op elk bolletje een walnoot. Als finishing touch nog 3 á 4 eetlepels honing over de taart verdelen. Laat de honing zachtjes van de lepel lopen en verdeel van links naar rechts.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie